Technology, Engineering and Science Laboratory (TESLA) adı verilen araştırma binası açılışına, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Sırbistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Metin Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta ayrıca, Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve TESLA Bilim Vakfı aracılıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne hediye edilen TESLA büstü, laboratuvardaki yerini aldı. Ekrem Demirtaş, İEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ürettiği elektrikli arabayı da test etti.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerden icat çıkarmasını isteyerek, "Laboratuvarlar topluluğunu hizmete açıyoruz. Binanın adına hiç düşünmeden TESLA dedik. TESLA bir mucit, fizikçi, elektro fizikçidir. 250 patenti var. TESLA çağımıza ve dünyadaki gelişmeye en çok damgasını vuran kişidir. 5 milyon dolara yakın para yatırdığımız bu laboratuvarı yapışımızın nedeni sizlerin burada icat yapmanız, patent almanızdır. Çalışmalarınızı burada rahatlıkla yapabilmeniz için üniversite yönetimi olarak bu kaynakları ayırdık. Sizden icat yapmanızı istiyoruz" dedi.

15 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Mucitler yetiştirmek istediklerini vurgulayan Başkan Demirtaş, binaya 3 milyon 858 bin Lira para harcadıklarını, laboratuvarların maliyetinin 10 milyonu bulduğunu toplamda 15 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti. Başkan Demirtaş,  şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 milyon dolar yatırım yaptık. Daha önce laboratuvardaki CNC, kaynak makinelerini de sayarsak 5 milyon doları bulan bir yatırımımız var. Yani bu parayı biz öğrencilerimizin icat çıkarması için verdik. Bunun karşılığını sizden bekliyoruz. Son günlerde bir konu da gündeme geliyor. Deniyor ki İzmir Ticaret Odası buraya para verdi. Dolayısıyla bu üniversite İzmir Ticaret Odası'nındır. İzmir Ticaret Odası buraya 4 milyon 150 bin dolar verdi. Bu laboratuvarlar ne kadar? 5 milyon dolar. Yani küçümsemek için söylemiyorum, tabii ki İzmir Ticaret Odası'nın güçlü desteği olmasa bu üniversite bu duruma gelemezdi. Ona da teşekkür ediyoruz ama buradaki kaynak ve bu kaynağın doğru yerde doğru biçimde kullanılmasının getirdiği bir ortam var. Bunu ayrıca ifade etmek istedim. Laboratuvarın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama esas teşekkürüm ilk patenti aldığınızda olacak."

Sırbistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Metin Akdurak da, "Burada yetişecek, feyz alacak talebeleri ve hocalarımızın ülkemizi çok daha ileriye götürecek projeler üretileceğine inanıyorum" dedi.

İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin de, binanın 1264 metrekare kapalı alan içerisinde 13 birimden oluştuğunu belirterek, "Laboratuvarlarımızda profesyonel hayatta kullanılan aletler bulunuyor. Hocalarımız ve araştırma görevlilerimizin yönetebileceği ve sürekli araştırmaların yapılacağı özel alanlar oluşturuldu" diye konuştu.