Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tanıtım faaliyetlerine hız veren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tercih ve Tanıtım Günleri-2019’u düzenledi. Alsancak’taki DESEM Fuaye Alanında kurulan stantlarda üniversiteye bağlı 17 Fakülte, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı’ndan gelen akademik ve idari personel ile görüşen adaylar, hem üniversitenin olanakları hakkında hem de hayallerini kurdukları mesleklerle ilgili bilgi sahibi oldular. Bir gün boyunca açık kalan stantlarda öğrenci adaylarına; üniversitenin yükseköğretim ve araştırma faaliyetleri, kültür sanat çalışmaları, barınma ve burs imkanları ile öğrenci hizmetleri gibi temel konularda da detaylı bilgiler verildi.

Tercih ve Tanıtım Günleri’ne gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, doğru tercih yapmanın başarılı kariyer yolculuğunun en önemli adımı olduğunu söyledi. Üniversitelerinin birçok olanağı öğrencilerine sunduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Türkiye’nin en saygın yükseköğretim markalarından biri olan üniversitemiz, 37 yıldır nitelikli akademik ve bilimsel çalışmalar yürüten; ülkemize ve bilim dünyasına değer katan bir kurumdur. Bizler, gençlerimizin bu çatı altında doğru tercihler yaparak hayallerini kurdukları mesleklere sahip olmalarını istiyoruz. Bunu yaparken de sosyal hayatlarını zenginleştirmelerini; kariyerlerine ilişkin planlamalarını amacına uygun şekilde yapmalarını arzuluyoruz. Bu nedenle de üniversitemiz öğrencilerine, akademik ve idari personeline, mezunlarına her zaman destek olmakta; onların yanında bulunmaktadır” dedi.

Düzenlenen etkinlikte adayların ilgili bölüm temsilcileriyle yüz yüze görüşme fırsatı bulduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Stantlardaki görevli arkadaşlarımız, adayların akıllarına takılan ya da bilmek istedikleri konularla ilgili detaylı açıklamalarda bulundular. Bölümler tanıtıldı, çalışmalarımızdan bahsedildi. Böylece aday öğrencilerimiz, en net bilgiyi ilgili kişiden öğrenme şansını yakaladılar. Bizler, her zaman bir aile olduğumuzu ve buna dahil olmanın da ayrıcalık olduğunu söylüyoruz. Dolayısıyla da üniversitemizde eğitim almak isteyen gençlerimizi, bu ayrıcalığı yaşamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

TEPEKULE’DE AÇILACAK
İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde 26-27 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek Tercih Fuarı’nda bir stantla da yer alacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi, alanında uzman isimleri ile buraya gelen aday öğrencilere de, bölümler, taban puanları, burs olanakları, yatay ve dikey geçiş imkanları gibi birçok konuda bilgi verecek.