Ege Üniversitenin bilgi birikimini toplumla paylaşmak için hazırlanan “Ege Üniversitesi Köyümüzde” adlı proje kapsamında, ilk ziyaret Aliağa İlçesinin Güzelhisar Mahallesine yapıldı. Etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Egeli akademisyen ve öğrenciler ve Güzelhisar’da yaşayanlar katıldı. Gücünü köklü geçmişinden, donanımlı akademisyen kadrosundan ve öğrencilerinden alan Ege Üniversitesinin daima bilimin ışığında ilerlemeyi ve ülkesine katkıyı ilke edindiğini söyleyen Rektör Budak, “Üniversitemizin 64 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi, çağımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürekli geliştirilmekte; kat ettiğimiz her mesafe bizleri toplumla daha fazla bütünleştirmektedir. Ege Üniversitesi olarak bilimimizi, bilgimizi, tecrübemizi topluma kazandırmaya büyük bir önem veriyoruz. Bilginin üniversite sınırlarını aşarak toplumla buluşturulması, daima temel önceliklerimizden birini oluşturuyor. Bizleri Güzelhisar’da bir araya getiren de sahip olduğumuz bu düşüncenin bir ürünüdür” diye konuştu.

DİSİPLİNLER ARASI İŞBİRLİĞİ

Aliağa Belediye Başkanı Acar ve bölge muhtarlarının ziyaretleri sırasında, ilettikleri talebin ardından bir köyde yaşayanların tümünü kapsayacak şekilde yeni bir proje geliştirdiklerini dile getiren Rektör Budak, farklı disiplinlerin işbirliği içinde çalıştığını vurguladı. Rektör Budak, “Ege Üniversitesi ailesi olarak çeşitli birimlerimizle, Aliağa ilçemize ihtiyaç duyduğu noktalarda katkı sunabilmek bizler için oldukça değerli. Bu kapsamda, Ziraat, Tıp, Diş Hekimliği fakültelerimiz, Emel Akın Meslek Yüksekokulumuz, Konservatuvarımız, Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitümüz, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümümüz ve Etnografya Müzemiz bünyesindeki el sanatları atölyemizden değerli öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler düzenledik. Yola çıkış noktamız, tarım alanı oldu. Biliyorsunuz ki, tarım, kalkınmanın temelidir. Özellikle verimli toprak ve iklim koşullarına sahip olan ülkemiz için oldukça önemli bir yer tutan tarım sektörünün bugün karşı karşıya olduğu problemlerin analizini yaparak gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlamak gerekmektedir. Ne yazık ki günümüzde bilinçsiz ve hatalı gübreleme, ilaçlama gibi pek çok nedenden dolayı, toprağımız zarar görüyor. Dolayısıyla tarımsal üretim konusunda tüm bu faktörleri dikkate almak, konuya dair bilinç düzeyimizi arttırarak zarar vermeyi durdurmak artık hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

BAŞKAN ACAR’DAN TEŞEKKÜR

Aliağa Belediye Başkanı Acar, Rektör Budak ve etkinlikte görev alan Egelilere teşekkür etti. Başkan Acar, “Ege Üniversitemizle işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğinin gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Bilim insanlarımız, üzerinde çalıştıkları konularla ilgili mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmesi, buraya kadar gelmesi bizler eşsiz bir öneme sahip” diye konuştu.

Proje kapsamında,  akademisyen ve öğrenciler, çiftçi eğitiminden diş ve sağlık taramasına, el sanatlarından, yöresel kıyafet sergisi ve astronomi gözlemine kadar birçok etkinliğin yanı sıra ev ziyaretlerinde de bulunuldu. (Ege Ajans)