Sözleşmeli öğretmenler hakkında 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu görev süresinin kısalacağını açıkladı. Toplam 6 yıl olan zorunlu çalışma sürecinin 4 yıla indirileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayede görevli öğretmenin tayininin çıkması halinde öğrencilerin eğitiminin bölünmeyeceğini ifade etti. İşte, sözleşmeli öğretmen zorunlu görev süresi ve detaylı bilgiler...

Sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu görev süresi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4+2 olarak uygulanan zorunlu görev süresinin, 3+1'e indirileceğini açıkladı. Erdoğan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Öğretmenlerimizin hem çalışma şartlarını, hem de birikimlerini uygun bir yere taşımakta kararlıyız. Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Hala 4+2 olmak üzere, toplam altı yıl olan sözleşme süresinin 3+1 toplam dört yıla indiriyoruz.

Böylece birinci sınıfta öğrencileri devralan bir öğretmenimiz dört yıl sonunda bu evlatlarımızı bir üst okula yolcu edip görev süresini tamamlayabilecek. Ayrıca geri kalmış bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizi teşvik edecek bazı tedbirler alacağız. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Bu eğitimi artık bakanlığımız kendisi verecek.

ÖĞRETMENLERE MESLEK İÇİ EĞİTİM
Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız. Hala ihtiyari olan anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her biri gece karanlığını delen bir yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.

ÖĞRETMENLER İÇİN TEŞVİK TEDBİRLERİ GELİYOR
Öğretmenlerimizi teşvik edecek bazı tedbirler alacağız. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Bu eğitimi artık bakanlığımız kendisi verecek. Ayrıca tüm öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini meslek içi eğitim yoluyla hedeflerimize uygun seviyeye çıkartacağız. Anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz. Her biri gece karanlığını delen bir yıldız olarak gördüğümüz öğretmenlerimize imkanlar nispetinde her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.