Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, yılbaşının bereketiyle geldiğini kaydetti. Otellerin yılbaşı program rezervasyonlarının dolduğunu anlatan İşler, 2022 yılının turizm açısından çok verimli geçtiğini, 2023'e girerken de aynı hareketin devam ettiğini aktardı. 

"YILBAŞI GALA YEMEKLERİ DOLDU"

Otellerdeki yılbaşı gala yemekleri için yer kalmadığını belirten İşler, "Bu sene yeni yıl heyecanı 2022'nin turizm bereketiyle devam ediyor. 2022 yılı turizm açısından çok iyi geçti, bereketi yeni yılda da devam ediyor. Sadece kar otelleri biraz sıkıntıda, kar yağmadığı için, kar otellerimizde bir takım rezervasyon iptalleri görüyoruz ama termallerde başarılı bir doluluk var. Şehir otellerinde gecelik doluluk var, resortlarda yani tatil yerlerinde de 2 gecelik paketlerde doluluk var, gala yemekleri içinse yer kalmadı, salonlarda yer kalmadı, doldu" açıklamasında bulundu. 

"HEM YERLİ HEM YABACI TURİST VAR"

Ege'deki turizm işletmelerinin her bütçeye uygun seçenekler sunduğunu aktaran ETİK Başkanı İşler, "Ege'nin çok büyük bir avantajı var, her keseye uygun, her gelir seviyesine hitap eden ürün çeşitliliği var. 500 liradan 4 bin liraya ve daha yüksek fiyatlı konaklamalar var, gala yemeği dahil. Bunların yanı sıra geçmiş yıllarda görmediğimiz bir şey daha var bu sene; enerjinin ve gıdanın çok fahiş fiyatlara ulaştığı ortada, bu sebeple Avrupalı turist, 1 hafta boyunca kendi evinde kalıp da harcayacağının yerine yılbaşında Türkiye'ye gelip 1 hafta tatil yaptığında, evde kalıp harcayacağının üstüne cebine para bile kaldığını görüyor. Yurtdışından ciddi bir talep görüyoruz. Rusya - Ukrayna krizinin yarattığı enerji maliyeti artışı Avrupalı turisti Türkiye'ye yöneltiyor, bu da lehte olan bir şey. 2023 bereketiyle geliyor" dedi.