Merkezefendi Belediyesi'nin Adalet Mahallesi'nde yaptırdığı, yüzde 95'i tamamlanan Merkez Kütüphane projesi, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği  'Sign Of The City Awards' organizasyonunda, 'En İyi Hizmet Yapıları' kategorisinde, 'Devam Eden En İyi Sosyo-Kültürel Yapı' dalında Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Vali Hasan Karahan, dikkat çeken ödüllü projeyi inceledi. Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, Vali Karahan'a Merkez Kütüphane hakkında bilgiler verdi.


Kütüphanenin ilginç mimarisiyle dikkatini çektiğini ifade eden Vali Karahan, "Proje tamamlanmak üzere. Açılışa günler kaldı. Belediyelerimiz, altyapı hizmetlerinin yanında şehrin donanımına da katkıda bulunacak güzel eserler ve tesisler yapıyorlar. Şehirlerin güzelliği bu tür toplumsal binalarıyla, müzeleriyle ve kütüphaneleriyle daha da artıyor. Bu tür güzel projelerin halkla buluşturulması bizi de mutlu ediyor. Merkezefendi Belediyesi'ni ve Başkan Muhammet Subaşıoğlu'nu tebrik ediyorum" diye konuştu.


Başkan Subaşıoğlu ise, ödüllü kütüphanenin ilginç projesiyle Denizli'nin önemli yapısı haline geldiğini belirterek, "Kütüphanemizin yaklaşık 7 bin metrekare kapalı alanı var. Bireysel çalışma odaları, etüt merkezleri, konferans salonu, amfisi, açık hava tiyatrosu ve kitap kafesiyle 20 milyon TL'lik önemli bir yatırımdan bahsediyoruz. Projemizin yüzde 95'lik kısmı tamamlanmış durumda. Önümüzdeki aylarda açılışını da gerçekleştireceğiz" dedi.