Afyonkarahisar'da, belediyenin temizlik işçisi Beytullah Gündoğdu (38), çöp toplarken bulduğu 24 bin lirayı yetkililere teslim ederek, sahibine ulaşmasını sağladı.

Ali İhsan Paşa Mahallesi'ndeki parkta temizlik yapan Gündoğdu, kaldırım taşının kenarında deste halinde 24 bin lira buldu.

Gündoğdu, bulduğu paraları sahibine verilmesi için Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki amirine götürdü.

Paralar, daha sonra tutanakla Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekiplerine teslim edildi.

Yetkililer, polise kayıp başvurusunda bulunan Ümit Gökyer'e (44) ulaşarak parasını teslim etti.

"Böyle insanların olması gerçekten umut verici"
Gökyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye yetkililerinden aldığı habere çok sevindiğini söyledi.

Parasını düşürdüğünü sonradan fark ettiğini belirten Gökyer, "Paramın yerinde olmadığını fark edince polise başvurdum. Belediyede işçi olarak çalışan Beytullah bey bulmuş ve yetkililere teslim etmiş. İnsanın kendi yakınına bile güvenemediği bu devirde, böyle insanların olması gerçekten umut verici. Paramı eksiksiz teslim aldım, kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." diye konuştu.

Temizlik işçisi Gündoğdu da parayı harcamayı hiç düşünmediğini dile getirerek, "Alın teri ile çalıştığım para bana yetiyor. Haram paradan fayda gelmez. Rabbim kursağımızdan haram para sokmasın. Toplum olarak böyle konularda duyarlı olunması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.(AA)