Denizli Büyükşehir Belediyesi, 1951 yılında Şirinköy Muhtarı Kamil Altınbaş, Aza Bayram Balkanay ve Aza Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde köy sakinleri tarafından yaptırılan Şirinköy Kahvehanesi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Bahçesinde havuz olma özelliğiyle işlev olarak İstanbul'da bulunan büyük kahvehanelere benzeyen, güney cephesinde tiyatro oyunlarının sergilendiği yüksek bir sahne olduğu tarihi yapı, yeniden hayat bulacak.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, geçmişte Karagöz-Hacivat, hokkabaz ve ortaoyunu gibi milli oyunların sergilendiği yer olması bakımından kahvehanenin son derece önemli olduğu kaydetti. Başkan Zolan, Şirinköy Kahvehanesi'nin orijinal dokusuna uygun olarak korunabildiği, plan açısından ise özgün kalabilmiş bir yapı olduğu belirtti. Zolan, tarihsel ve kültürel yaşamının özgün sayılabilecek sosyal bir yapı olarak nitelendirilen Şirinköy Kahvehanesi'nin sanat tarihi açısından da önem arz ettiğini ifade etti.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, antik dönemden başlayarak beylikler, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar Denizli'nin geçmişine tanıklık eden çok sayıda tarihi değeri yok olmaktan kurtardıklarını anlattı. Zolan, eşine az rastlanır özelliklere sahip Şirinköy Kahvehanesi'ni de gelecek kuşaklara aktaracaklarını belirtip, “Geçmişi olmayan bir toplumun geleceği de olmaz. Görevde olduğumuz sürece onlarca tarihi değerimizi nasıl koruyup gelecek nesillerimize aktardıysak Şirinköy Kahvehanemiz’e de sahip çıkacağız” dedi.