Ahmetli ve Salihli'deki üzüm üreticilerinin sabırsızlıkla beklediği, tamamlandığında 24 bin 270 dekar araziyi can suyu ile buluşturacak Kelebek Barajı'nda sona gelindi. Proje tamamlandığında, bölge üreticisine yılda yaklaşık 14 milyon lira daha fazla para kazandıracak. 24 bin 270 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak barajın, gövde dolgusu tamamlanmış olup, bu kış su tutulması planlanıyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Kelebek Barajı ve sulamasının tamamlanması ile hem bölgedeki verimi artıracak hem de üreticiye farklı ürün seçenekleri sunacaktır. Diğer taraftan 1810 dekar araziye can suyu verecek Alaşehir'deki Horzum-Alayaka Barajı'nın gövde dolgusu da tamamlandı. Barajın temelden yüksekliği 32 metre olup, 740 bin metreküp su tutma kapasitesine sahiptir. Horzum-Alayaka Barajı ile bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte 2019 yılı rakamlarıyla bölge üreticisine, her yıl 1 milyon 926 bin lira daha fazla kazandırması hedeflenmektedir" dedi.


Öte yandan Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı ve Sulaması Projesi'nin 2021 yılı ortalarında tamamen bitirilmesi planlanıyor.