Aydın'ın Kuşadası ilçesinin Almanya'daki Kardeş kenti Marl'ın Belediye Başkanı Arndt'a protokol sorumlusu Heike Lueg, Marl Kardeş Şehir Derneği Başkan Yardımcısı Nuri Uzunoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Beatrix Ries'ten oluşan heyet eşlik etti. Kuşadası'ndaki temaslarına F. Özel Arabul Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek başlayan heyet, ardından Çalıkuşu Kültür Evi'nde sürdürülmekte olan Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni (KUŞAKK) gezdi. Huzurevine geçen heyet, burada kalan yaşlılarla yemek yedi. Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nü de ziyaret eden Marl heyetine, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifolu, Meclis üyesi Ferah sürekçi ile Kuşadası'ndan bir grup eşlik etti.

KAYMAKAM VE BAŞKAN'A ZİYARET
Belediye Başkanı Arndt başkanlığındaki Marl heyeti, daha sonra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy'u makamında ziyaret etti. Marl Belediye Başkanı Arndt ve beraberindekileri, Kuşadası'nda görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Kaymakam Aksoy, Almanya ile Türkiye'nin dostluğunun ebedi olduğunu ifade etti.

Alman konuklar ardından Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı ziyaret etti. Ziyarette Kuşadası'nda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Arndt, Marl Belediyesi olarak Kuşadası ile 2000 yılından bu yana sürekli gelişen kardeş şehir ilişkilerini çok önemsediklerini ifade etti. Arndt, Kayalı'yı ekim ayında Marl kentinde düzenleyecekleri Volks Park Festivali'ne davet etti. Başkan Kayalı ise kardeş şehir ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, "Kardeş şehir ilişkisi turizm kentleri açısından çok daha hayati bir öneme sahip. Marl'la olan sağlam ilişkilerimizin daha da güçlenmesini diliyorum" dedi.

Ziyarette Almanya'da açılan Connective Cities programı, kardeş okul projeleri ve gençlerle ilgili olarak yaşama geçirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, heyete Kuşadası Belediyesi'nin sosyal ve kültürel projeleri ile ilgili bilgi verildi.