Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışma nedeniyle, Çeşme Çarşısı girişindeki meydana yarışma masaları, yaratıcılıkların sergileneceği yataklar, seyyar mutfak ve sahne kuruldu. Taklarla ve bayraklarla da süslenen meydandaki törene, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Çeşme İlçe Milli Eğitim Şube Şefleri Suat Ağı ve Engin Özel, Çeşme Mal Müdürü Salim Cebeci, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İLK DEFA MEYDANDA DÜZENLENDİ
Yarışmanın açılış töreninde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, geçen hafta gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali ile gastronominin ve turizmin ne anlama geldiğini Çeşmeliler olarak çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Çeşme'nin en önemli geçim kaynağı turizmdir. Çeşme'nin hem Türkiye'de, hem de dünyada tanınırlığı oldukça çok yüksek. Turizm sektörüne işgücü yetiştiren meslek okulları ve burada gördükleri eğitime yaratıcılıklarını da ekleyen gençler, bu düzenlenen etkinlikte öğrendikleri ve yaratıcılıklarıyla birbirleriyle yarışacaklar. İnanıyorum ki, bu yarış, yaratıcılık anlamında ön plana çıkar. Çeşme'nin ihtiyacı olan, turizm alanında yetişmiş işgücü. Bu tür mesleki okullarda okuyan gençlerimiz, aldıkları eğitimle bu ihtiyacı karşılayacaklardır. Belediye Başkanı olarak siz gençlerden bir ricam var; oyun oynamaya, gezmeye, eğlenmeye her zaman vakit bulursunuz. Okulda aldığınız eğitimi, deneyimi lütfen çok önemseyerek ciddiye alın. Bu yarışmanın ilk 3'ü okulun bahçesinde yapıldı. Geçen yıl, törende, 'Bu yarışmayı meydanlara taşıyalım' demiştim. Bu yıl ilk kez Çeşme'de meydanda yapıldığı için, bana göre bu yarışmanın birincisi yapılıyor. Bundan sonra da meydanlarda ikincisi, üçüncüsü yapılırken, çok daha büyük katılımlarla, daha coşkulu olacağına inanıyorum. Çeşme'nin, turizmin yanında, gastronomide de, ciddi bir şekilde tanınırlılığı arttı. Bunu Belediye olarak da çok önemsiyoruz. Buradan bir müjde de vermek istiyorum; Eylül ayı içerisinde, çok büyük bir katılımla, Çiftlik Mahallemizde, bir gastronomi çalıştayı ve etkinliği yapacağız. Çeşme, kendi turizm değerinin yanında, dünya mutfakları, yerel mutfaklar ile gastronomide de ön plana çıkacak" dedi.

"ÇEŞME'NİN MARKA DEĞERİNE KATKI KOYMAK İSTİYORUZ"
Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü de konuşmasında Çeşme'de bu tür etkinliklerin yapılmasını ve Çeşme'deki bir okulun öncülüğünde gerçekleştirilmesini önemsediklerini vurgulayarak, "Temel düşüncemiz, eğitimin üretmek ve ürün ortaya koymak için olduğudur. Bu anlamda gençlerimizin okullarında gördükleri gerek teorik gerek pratik eğitimleri neticesinde alanlarında kendilerini gerçekleştirdiklerini, bilgi ve becerilerini kullanarak en iddialı ürünleri ortaya koymak istediklerini görüyoruz. Bundan da son derece memnuniyet duyuyoruz. Kendilerini tebrik ediyor, yollarının açık, başarılarının da devamlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin çok önemli turizm ve tatil mekanı olan Çeşme ilçemizin konseptine uygun eğitim hizmeti sunan Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilçemizin hayat damarlarından biri olmaya devam edecektir. Bu bağlamda turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu iyi eğitilmiş nitelikli insan kaynağını karşılama misyonunu en iyi şekilde ifa etmeye devam edeceğini burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Bulunduğumuz yerde sorun üreten değil sorun çözen bir anlayışla çalışarak, üreterek,  iyi örnekler oluşturarak şehrin ekonomisine, kültürel dokusuna, sosyal yaşamına artı değer katmak istiyoruz. Dalyan'ı,  Alaçatı'sı, Ildırı'yla her köşesindeki tarihi ve turistik mekanlarıyla sahip olduğu medeniyet birikimi, kültürel mirası ve doğal zenginlikleriyle Çeşme ilçemizin marka değerine katkı sunmak için eğitim camiası olarak üstümüze düşeni yapmaya her zaman hazır olduğumuzu buradan bir kez daha hatırlatıyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, sahneye kurulan seyyar mutfakta, alevli tava ile yarışmayı başlattı.

Yarışmanın ilk gününde yemek yarışması ve yaratıcı yatak yapımı yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada yarın yapılacak kokteyl yarışmasının ardından, ödül töreni ve konser ile etkinlik sona erecek.