Bodrum'un Gürece Mahallesi'ndeki otluk ve makilik alanda, saat 15.00 sıralarında, yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, söndürme çalışması başlattı. Alevlere 1 helikopterle havadan, arazöz ve itfaiye araçlarıyla da karadan müdahale ediliyor. Yangın bölgesine yakın alanda sitelerin bulunduğu; ancak şimdilik herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığı belirtildi. DHA

YANGIN ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle saat 22.30 sıralarında yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili oldu. Havanın kararmasıyla, alevlere müdahale eden bir helikopter çalışmalarını sonlandırırken, 13 itfaiye aracı, çok sayıda arazöz ve 55 yangın söndürme personelinin karadan müdahalesi sürüyor. Ekiplerin, yangının yerleşim alanlarına sıçrama ihtimaline karşı önlem aldığı ve bazı evlerin bahçelerindeki küçükbaş hayvanların tahliye edildiği bildirildi. 
 

KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ve orman ekiplerinin bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, yaklaşık 35 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.