Marmaris Liman yolundaki Burunucu Mevkii'ndeki kaderine terk edilmiş bataklık alanın park yapılması için, Marmaris Belediye Meclisi tarafından 1.5 yıl önce  oybirliğiyle karar alındı. 20 bin metrekare bataklık alan kurutularak, 6 ayda park haline getirildi. Yürüyüş, oyun ve piknik alanları oluşturulan parkta, çocuklar için tırmanma duvarı, macera parkuru, zipline, bisiklet sürüşü için toprak yol yer aldı, çeşitli oyuncaklar yerleştirildi.

Kaymakam Celalettin Yüksel, Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çetinkaya, İlçe Milli Parklar Müdürü Fikret Çatalkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, belediye meclis üyeleri, işadamları ve turizmcilerin katılımıyla bugün park için açılış töreni düzenlendi.  Yaklaşık 3 bin kişi, çocuklarıyla açılışa gelerek parkın tadını çıkardı. Açılış töreninde meşrubat, su, kuru pasta ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. Çocuklara pamuk ve elma şekeri ile balon dağıtıldı.



Belediye Başkanı Acar, ilçe protokolüne parkı gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşma yapan Başkan Acar, "Parkın adını, yaptığımız halk oylamasıyla, bu mevki ile aynı adı taşıyan Burunucu koyduk. Marmaris'in daha modern yaşanılabilir bir kent olması için destek veren herkese teşekkür ederim" dedi. Açıklama sonrası yerel orkestra grubu çaldığı hareketli müziklerle gelenleri eğlendirdi. Çocuklar, oyuncaklarda oyunlar oynadı, aileler yerleştirilen banklarda oturarak deniz manzarasını seyretti.