Kemer Mahallesi 1706 Sokak'ta Adnan Karademirci'ye ait evde kiracı olarak oturan Vural Ergün, bu sabah işe gittti. Bir süre sonra da eşi ve çocukları karne törenine katılmak üzere okula gitti. Ailenin evden ayrılmasından sonra, saat 14.30 sıralarında, evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alt kattan dumanların geldiğini gören üst kattaki ev sahibi Adnan Karademirci, inerek içeride kimse olup olmadığını anlamaya çalıştı. Daha sonra bahçeye çıkan Karademirci, evde birilerinin bulunmasından endişe ederek, pencere camını kırarak içeriye girdi. Elindeki bahçe hortumuyla yangına müdahale eden Karademirci, tüm odaları dolaşıp içeride kimse bulunmadığını anladı, bu arada itfaiyeye de haber vererek yardım istedi. Hayati tehlikeyi göze alarak alevlerin arasına dalan Karademirci, yoğun dumandan etkilenince, 112 acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çevre sakinlerinin yardımıyla söndürüldü.

Yangında evin oturma odasındaki eşyaların tamamen yandığı, yatak odasında sadece yatağın, çocuk odası ve mutfakta ise sadece halıların zarar gördüğü kaydedildi.

Evlerinin yandığı haberiyle apar topar dönen Vural Ergün ve eşi, büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına hakim olmayan kadını, komşuları sakinleştirmeye çalıştı.