Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi'nde bir süre önce yaptırılan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi ile Manisa'nın 40 yıllık çöp sorununa neşter vurdu.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerinde bu konudaki sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Akhisar ilçesi Harmandalı mevkisinde, bir süre önce, 1 milyon 285 bin liralık bedel ile ihale edilip, yer teslimi yapılan Akhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu'nun yapımında sona gelindi. Tesisin tamamlandığında sadece Akhisar'ın değil, Gölmarmara ilçesinin de çöp sorununun da çözüme kavuşturulacağı bildirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya ve Büyükşehir personeli, yapımı süren Akhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu'ndaki çalışmaları yerinde inceleyip, son durum hakkında bilgi aldı. Topkaya, "Bu projeyle birlikte, 16 bin metrekare alan üzerine projelendirilen 1 milyon 285 bin liralık bahse konu yatırımla 160 ile 180 ton arası günlük çöp miktarının Uzunburun'a taşınabilmesini hedefliyoruz. Bu transfer istasyonu giriş ünitesinde 60 tonluk bir kantar, 3 vardiya kalacak personel, 2 tane yükleme ağzı olacak. Bu çalışmalar sonucunda Akhisar'daki çöp sorunu tarih olacak. Çalışmaların yakın zamanda bitmesi hedefleniyor" dedi.