Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ülkesinin Rusya ile savaşında stratejik bir dönüm noktasına ulaştığını ve Ukrayna'nın zafer yolunda ilerlediğini söyledi.

Öte yandan Zelenskiy konuşması esnasında, savaşın ne kadar süreceğini söylemenin mümkün olmadığı konusunda uyararak, uluslararası kamuoyuna Rusya'ya karşı yaptırımları artırması konusunda çağrıda bulundu.

PUTİN'DEN İLK YEŞİL IŞIK

Rusya Devlet Başkanı Putin ilk kez diplomatik çözüme yeşil ışık yakarak "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" dedi.

Rusya'nın önemli bir müttefiki olan Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko ile Moskova'da görüşen Putin, "Bizim müzakerecilerin verdiği bilgiye göre, orada belirli olumlu değişimler var" dedi.

Putin, “Ukrayna konusundaki durum ve neredeyse her gün yapılan müzakerelerin şu anda nasıl ilerlediği hakkında sizi mutlaka bilgilendireceğim. Bizim tarafımızdaki müzakere temsilcilerinin bana verdiği bilgilere göre bazı olumlu değişimler var. Tüm bunları size daha ayrıntılı olarak anlatacağım” dedi.

GÖNÜLLÜ SAVAŞÇI TALİMATI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi’nde bir konuşma yaptı. Putin, yanına Savunma Bakanı Şoygu'yu da alarak verdiği kritik bir kararı daha ülkesine ve dünyaya duyurdu.

Putin konuşmasında Rusya’ya savaşmaya gelecek kişilere destek vereceklerini belirtirken ele geçirilen Batılı devletlerden gönderilen füzelerin ve mühimmatın Rus destekçisi güçlere verilmesine sıcak baktığını söyledi.

Putin, konuşmasında “Savaşmak için Ukrayna'ya gelenler olduğunu görüyoruz. Bizim de Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenleri memnuniyetle karşılamamız gerekli. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenlerin savaş alanlarına ulaşmalarına yardım etmeliyiz” sözlerini kullandı.