18 ay hapis cezasına çarptırılan eski Google mühendisi Anthony  Levandowski, ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden ayrılırken affettiği isimler arasında yer aldı.

Donald Trump Başkanlık görevinden ayrılırken 18 ay hapis cezasına çarptırılan eski Google mühendisi Anthony Levandowski de affetti. 

Af, yatırımcı Peter Thiel ve Oculus'un kurucusu Palmer Luckey de dahil olmak üzere Silikon Vadisi’nden birçok isim tarafından da desteklendi. 

İngiliz yayın kuruluşu BBC’de yer alan habere göre, Levandowski, Google’da çalıştığı dönemde, otonom kamyon şirketi Otto'yu kurmadan önce sürücüsüz otomobillerle ilgili bilgileri Google’dan çalmakla suçlanıyordu.

Eski Google mühendisi Anthony Levandowski, 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski Google mühendisi Anthony Levandowski, 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ağustos’ta ceza verildiği sırada yargıç, şimdiye kadar gördüğü en büyük ticari sır suçu, olduğunu ifade etmişti.

Yargıç aynı zamanda  Levandowski’yi "Ülkemizin ihtiyacı olan parlak, çığır açan bir mühendis" olarak da nitelendirmişti. 

Bu ifadeler Trump  yönetiminin af notunda da yer aldı. 

Trump, başkanlığının son saatlerinde, Anthony  Levandowski dahil olmak üzere 73 kişiyi affetti. 

Levandowski, Covid-19 salgını nedeniyle cezasına başlamamıştı.

Şubat 2017'de Google'ın ana şirketi Alphabet, Uber’e veri hırsızlığı sebebiyle dava açarken bu dava 2018’de çözüme kavuşturuldu.

Levandowski, bir çalışanı olarak kısa süre sonra Uber tarafından satın alınan Otto’yu kurma aşamasında ayrılmadan önce Google'ın eski sürücüsüz otomobil bölümü Waymo'nun  fikri mülkiyetini içeren 14 binden fazla dosyayı yanına almıştı. 

Levandowski bu süreçte  Uber'in otonom araç projesini de yürütmeye devam etmiş, ancak 2017'de dava sebebiyle işten çıkartıldı. 

Levandowski kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyordu.