Volkswagen’in 90'li yıllarından beri bulunduğu Slovakya, markanın Türkiye’deki yatırımını ertelediğini duyurmasının ardından Alman otomobil devini ülkeye çekmek için atağa geçti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Slovakya Başbakanı Igor Matovic, “Bratislava’daki tesisin kapasitesini Volkswagen’in arttırması için her türlü desteğe hazırız. Binlerce kişilik istihdam için Volkswagen gibi diğer otomotiv gruplarıyla da yatırım için görüşmeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Matovic son olarak, “Bu yatırımı elde etmek için her şeyi yapacağız” diye ekledi.

Volkswagen’in yılan hikayesine dönen yeni yatırımında son durak Türkiye, Manisa olarak ilan edilmiş, marka burada şirket kurmuş ve kamuoyu yatırımın resmi olarak açıklanmasını bekliyordu. Ancak koronavirüs salgını yüzünden azalan otomobil talebi ve değişen tüketici eğilimleri yüzünden dünyanın en büyük üreticisi olan Volkswagen, Türkiye’de yapmayı planladığı yatırımını iptal ettiğini duyurdu.

Markanın, Volkswagen Passat ve Skoda Superb modellerini üreteceği bu yeni yatırımı için Türkiye haricinde Bulgaristan, Sırbistan, Slovakya ve Romanya gibi ülkeler de girişim içindeydi.