Ankara-Washington hattında krize sebep olan S-400 ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı… Sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası Moskova’nın denetiminde olan kamu kuruluşu Rostec’in Başkanı Sergey Çemezov açıklamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının Rus haber ajansı TASS’a dayandırdığı haberde Rusya’da sivil ve askeri malzeme üreten Rostec’in Başkanı Çemezov, Ankara ve Moskova’nın S-400 hava savunma sisteminin bazı parçalarını ortaklaşa üretmek konusunda görüşmeler yaptığını söyledi.

Çemezov, “S-400 hava savunma sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye'de üretilmesine yönelik görüşmeler de devam ediyor. Türkiye, Rostec ve Rusya’nın kilit ortaklarından biridir. Moskova ve Ankara arasında askeri-teknik alandaki işbirliği olumlu yönde ilerliyor. Türkiye ile teknolojik açıdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında işbirliğini genişletmeye hazırız. S-400'lerin teslimatını Türkiye'nin talebi doğrultusunda hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay yapıldı ve takvim doğrultusunda ilerliyoruz” dedi. (Sözcü)