Amazon hisselerinin artmasıyla serveti 66,4 milyar dolara çıkan MacKenzie Scott, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre L'Oreal SA'nın varisi Francoise Bettencourt Meyers'ı geçerek dünyanın en zengin kadını oldu.

Scott, Bezos ile boşandığı dönemde Amazon.com Inc.'in yüzde 4 hissesini almıştı. 

İLK KİTABIYLA ÖDÜL ALDI

MacKenzie Scott, evlendikten sonra yazarlığa başladı. 2006'da yazdığı The Testing of Luther Albert ile Amerikalı Kitap Ödülü'nü kazandı. Üç çocukları olan MacKenzie-Jeff çifti bir de Çin'den kız çocuğu evlat edindi. İkili, 2019'da Twitter'dan yaptıkları açıklama ile boşanacaklarını duyurdu.

MİLYAR DOLARLIK BOŞANMA SÜRECİ

Bloomberg'in haberine göre, Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen 56 yaşındaki Jeff Bezos'tan boşanan MacKenzie Bezos, yaklaşık 37 milyar dolarlık servetin sahibi olmuştu.

Çift boşanma anlaşmasında, MacKenzie'nin, dünyanın en değerli markası konumundaki internet perakende satış devi Amazon'da 35,6 milyar dolar değerinde hissesini koruması konusunda mutabık kalmıştı.

Jeff Bezos'un Seattle'da 1994'te evlerinin garajında kurduğu Amazon'un ilk çalışanlarından biri yazar eşi MacKenzie olmuştu. 1993'te evlenen çiftin 4 çocuğu bulunuyor.

MİLYAR DOLARLIK BAĞIŞ YAPTI

MacKenzie Scott, bir süre Bezos soyadını kullanmaya devam ettikten sonra Tuttle soyadına geri döndü. Boşandığında dünyanın en zengin üçüncü kadını olan 50 yaşındaki yazar, yardım kuruluşlarına 1,7 milyar dolar bağışladı. Amazon hisselerinin hızla yükselmesiyle birlikte MacKenzie Scott Tuttle, dünyanın en zengin kadını unvanının sahibi oldu. (NTV)