Çin’de bir adam, kaçırıldıktan 33 yıl sonra, köyüne dair aklında kalanlara çizdiği bir Harita yardımıyla annesini buldu.

Otuz yedi yaşındaki Li Jingwei daha dört yaşındayken Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yer alan köyünde bir komşusu tarafından kaçırılıp yaklaşık 1000 kilometre uzağa taşındı.

UNUTMAMAK İÇİN SIK SIK HARİTAYI ÇİZDİ
Orada onu satın alan bir aile tarafından büyütülen Li kaçırıldığını asla unutmadı. Anlattığı kadarıyla, büyürken hafızasını taze tutmaya yardımcı olmak için sık sık eski köyünün haritasını yere bir sopayla çizerdi.

Jingwei medyada gördüğü ünlü bir ebeveyn çocuk buluşmasından esinlenerek aralık ayının ortalarında, köyünün bir çizimini internete yükleyip onu teşhis etmek için insanlardan yardım istedi.

Çizdiği harita ile 33 yıl sonra annesini buldu
POLİS YARDIM ETTİ, BEKLEDİĞİNDEN HIZLI ÇÖZÜLDÜ
Bir Haber için yıllarca beklemek zorunda kalacağını düşünüyordu, ancak polisin de soruşturmaya başlamasıyla köyünün ve annesinin kimliği inanılmaz bir hızla ortaya çıktı. Anne ve oğulun buluşması polis tarafından organize edildi.

GÖZ YAŞARTAN BULUŞMA
Yıllar sonra ilk kez birbirini gören ikilinin buluşmasını gösteren video Şanghay merkezli haber sitesi The Paper tarafından yayınladı.

Anne, kendini yerlere atıp “Sonunda küçük bebeğimi buldum” diyerek ağlamaya başladı. Daha sonra annesi ve diğer akrabalarıyla Yemek yiyen Li onlara bambu ormanları ve çeltik tarlalarıyla çizdiği haritayı gösterdi.

Çizdiği harita ile 33 yıl sonra annesini buldu

Aradan geçen yıllar içinde Li’nin annesi bilmeden, kaçırılan oğlunun alındığı orta Çin’deki aynı eyalete taşınarak aralarındaki mesafeyi 100 kilometreye düşürmüştü. Li, vefat eden babasına saygılarını sunmak için Yunnan’a döneceğini söyledi.

ÇOCUK KAÇIRMA ÇİN’DE KRONİK BİR SORUN
Çocuk kaçırma ve insan kaçakçılığı Çin’de kronik bir sorun. Tek çocuk politikası gibi çiftlerin sahip olabileceği çocuk sayısına ilişkin eski sınırlamalar ve geleneksel olarak erkek çocuk tercihi, bebek ve çocuk kaçırmalarının artmasına sebep oldu.

Li’yi yetiştiren ailenin yargılanıp yargılanmayacağı veya onu 33 yıl önce kaçıran kişinin kimliğinin bilinip bilinmediğine dair henüz  bir açıklama yapılmadı.