Bir suudi yetkili 2 Ekim'de 15 kişilik Suudi ekibin Cemal Kaşıkçı'yı nasıl öldürdüğünü anlattı.

Reuters'ın ismininin açıklanmasını istemeyen Suudi yetkiliye dayandırdığı habere göre olay şöyle gelişti:

Plana göre Kaşıkçı İstanbul’un dışında güvenli bir evde tutulacaktı. Kaşıkçı, Suudi Arabistan’a götürülmeyi reddetmeye devam ederse serbest bırakılacaktı.

Ancak plan başından itibaren ters gitti ve ekip emirleri çiğneyerek şiddet kullandı. Kaşıkçı Arabistan’a gitmeyi reddederek kendisini konsolosluğun dışında bekleyen birinin olduğunu söyledi ve 1 saat içinde dönmezse Türk yetkililere haber verileceğini bildirdi.

Cemal Kaşıkçı'yı karşılayan 15 kişilik ekip önce onu kaçırmakla tehdit etti, ancak direniş göstererek bağırmaya başlayınca, ağzını kapattılar.

EKİPTEN BİRİ KAŞIKÇI GİBİ GİYİNDİ
Haberde, Suudi gazetecinin bu sırada, boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Kaşıkçı'nın konsolosluğu terk etmiş gibi görünmesi için 15 kişilik ekipten biri Kaşıkçı gibi giyindi.

Ceset bir halıya sarıldı ve yerel bir işbirlikçiye yok etmesi için teslim edildi. Ekip ardından Suudi üstlerine sahte bir rapor hazırlayarak Kaşıkçı’nın Türk yetkililere haber vereceğini söylemesi üzerine gitmesine izin verdiklerini iletti.

OLAY ORTAYA ÇIKMADAN TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİLER
Ekip olay ortaya çıkmadan da Türkiye’yi terk etti. İsmi açıklanmayan Suudi yetkiliye, Riyad'dan neden sürekli farklı açıklamalar yapıldığı sorulduğunda ise "Kendilerine ilk gelen bilgilerin yanlış olması nedeniyle" şeklinde cevap verdi.

Suudi yetkili ayrıca ilk raporların yanlış olduğunun anlaşılması üzerine bir iç soruşturma başlatıldığını ve bu soruşturmanın da sürdüğünü söyledi.(ntv)