GÜNDEME BAKIŞ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İzmir Menderes Belediyesi'ne düzenlenen operasyon ve Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile mesai arkadaşlarının gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Sarıbal, gerçekleştirilen şafak operasyonlarına ve adli sürecin yürütülme şekline tepki gösterdi.

185038

Özel'den dikkat çeken iddia: Egeli başkana "AK Parti'ye katıl, yoksa operasyon" denildi
Özel'den dikkat çeken iddia: Egeli başkana "AK Parti'ye katıl, yoksa operasyon" denildi
İçeriği Görüntüle

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Yerel yöneticilere yönelik uygulanan gözaltı yöntemlerini eleştiren Sarıbal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Menderes Belediyemize yönelik düzenlenen operasyonda Belediye Başkanımız İlkay Çiçek ve çalışma arkadaşları gözaltına alındı. Seçilmiş belediye başkanlarımızın ve çalışma arkadaşlarının sabah operasyonlarıyla gözaltına alınarak, tutuklanarak adli süreçlerin sürdürülmesi kabul edilebilir değildir. Adli süreçlerin, bağımsız ve tarafsız yargı eliyle, hukuk devleti ilkesi ve masumiyet karinesi gözetilerek sürdürülmesi gerekir."