İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarından peş peşe gelen istifa açıklamalarına Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da katıldı. Siyasi yaşamını CHP çatısı altında sürdürmeme kararı alan Başkan Mutlu, yaptığı yazılı açıklamayla istifasını duyurdu.
HEDEFLER AYNI, YOL YENİ
CHP’den istifasını ayrılıştan ziyade aynı hedefe giden yeni bir yolda yürümek olarak adlandıran Başkan Mutlu, “Bu karar, makam ve unvanların ötesinde, ortak akıl ve yenilenen bir heyecanla halkımıza daha iyi hizmet etme sorumluluğunun sonucudur” ifadesinde bulundu. Açıklamasında CHP üyelerine ve parti emekçilerine bugüne kadar kendisine verdikleri destek için teşekkür de eden Mutlu, “Yine aynı azim, şeffaflık ve sorumluluk bilinciyle, hiç kimseyi ayırmadan kentimiz ve yarınlarımız için var gücümle çalışacağım” dedi.
19 MECLİS ÜYESİ DE İSTİFA EDECEK
CHP’den istifa ederek Özgür Özel’in liderliğindeki YENİ Parti’ye geçeceğini dile getiren Başkan Mutlu, “Halkın sesini dinleyerek değişim iradesini cesaretle sahiplenen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde kurulan YENİ Parti çatısı altında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kararımın ülkemiz, kentimiz ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konak Belediyesi’nde CHP’li 19 belediye meclis üyesinin de ayrılma kararı aldığı, önümüzdeki günlerde istifalarını vererek, YENİ Parti’ye geçecekleri öğrenildi.





