Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Menemen Belediyesi Meclisi'nde sert tartışmalara neden olan Seyrek'e bağlı Villakent arazisine yönelik açıklamada bulundu. 160 ayrı parselde bulunan arazilerin satılmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Güney, "Seyrek'le ilgili ilk açtığımız dava, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Belediye bu karara itiraz etti, orada da mahkeme bizi haklı buldu. Ardından belediye meclisinde doğrudan satış kararı aldılar. Yani ilk verdikleri satış, trampa, bağış gibi yetkilerin dışında aldıkları meclis kararından geri adım attılar, doğrudan satış kapsamında meclis kararı aldılar. Biz bunu da yargıya taşıdık, dava sürüyor. Aldıkları meclis kararı çok ilginç; doğrudan satış! Doğrudan niyetlerini belli etmiş oldular. Biz ilçe başkanlığı ve meclis üyelerimiz olarak davalarımızı açtık, mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.
"HER ÇEKMECEDEN FATURA ÇIKIYORSA..."
Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın "Her çekmeceden bir fatura çıkıyor, icra davaları var. Bu araziyi biz satmazsak değerinin çok altında fiyatla icra yoluyla belediyeden alınacak, haciz konulacak" açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Güney, "Mal satarak borç ödenmez. Eğer belediyecilik yapmak istiyorlarsa borcu ödemenin başka türlü yöntemleri var. Menemen halkının, çocuklarımızın geleceği olan arazileri satarak borç ödemeyi düşünüyorlarsa zaten onlar belediyecilik yapmıyor demektir. Bir de ilginç olan şu; belediye borcunun yaklaşık 10 katı bir bedelden bahsediyoruz. Bu bedel de gerçek niyetlerinin açıklamasında yer alan ifadeler olmadığının göstergesi. Sonuçta biz Menemen'in bugünün değil yarının olan arazilerinin dünde yapılan hataların telafi edilmesi için kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca eğer belediyede her çekmeceden bir fatura çıkıyorsa bununla ilgili yargısal denetimi yapsınlar. Belediyeye gerçekten iş yapmamış, fatura kesmiş olan kişiler varsa bu konuyu yargıya intikal ettirmeleri onların görevi. Görevlerini yapsınlar bence" diye konuştu.

"SANDIKTA ALDIĞIMIZI TEKRAR SANDIKTA ALACAĞIZ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin "Menemen'de oylarımız artıyor" açıklamasını da değerlendiren Güney, "Ben mühendisim, matematiğe inanırım. Elimizde olan anketlerin aynılarının onlarda da olduğunu biliyoruz. Anketlerin dışında sürekli sahada da çalışan bir ilçe örgütüyüz. Gittiğimiz yerlerde ve çalışmalarımızda biz böyle bir şey görmüyoruz. Zaten sandıktan çıkacak sonuç herkesin haklılığını veya haksızlığını ortaya koyacaktır. Biz CHP olarak sahada aldığımızı yine sahada alacağız" açıklamasında bulundu.
"SEÇİM SONUÇLARINI İLK BİZ AÇIKLAYACAĞIZ"
Menemen'de sandık ve alan sorumluları görevlendirmelerini tamamladıklarını ve seçime hazır olduklarını anlatan İlçe Başkanı Ömer Güney, "Menemen'de 400 sandığın, 400 asil ve 400 yedek olarak görevlendirmesini yaptık. Sandık bilişim sorumlularımız var, genel merkezimizin çok güzel bir uygulaması, onların atamalarını gerçekleştiriyoruz. Bu hafta o işlemler de bitiyor. Bunun dışında Menemen'de alan sorumluları atamaları yapıyoruz. Sandık alan - bölge sorumlularını atayacağız. Yaklaşık olarak her bölgede en az 3 kişi atıyoruz. Yani CHP tam kadro o gün sahada olacak, seçim sonuçlarını da Menemen İlçe Başkanlığı olarak ilk önce biz açıklamış olacağız, ilçe başkanlığı olarak böyle bir hedefimiz var" dedi.
SPOR KULÜBÜ ÇAĞRISI: YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN!
Menemen Spor Kulübü hisselerinin satılması sonucu yaşanan tartışmalara yönelik de açıklamada bulunan Güney, "Menemen Spor Kulübü'nü bir şirkete dönüştürüyorlar ve kulübün hisselerinin büyük çoğunluğunu o şirkete devrediyorlar. Sonra da Tahir Şahin'in bu şirket hisselerini sattığını görüyoruz. Bunun neresinden bakarsanız, neresinden tutarsanız tutun doğru bir iş değil. Zaten Menemen kamuoyu vicdanında mahkum oldu bu işlem. Sonuçta Menemen Spor, Menemen halkının olan bir kulüptür. Bu kulübün ticari ve siyasi emellere alet edilmesini doğru bulmuyorum. Ben kulüplerin de siyasetten uzak kurumlar olması gerektiğini düşünüyorum. Menemen Spor Kulübü, Menemen'de yaşayan herkesin kulübü olsun istiyorum. Dolayısıyla işi sadece ticari, siyasi, para, rant olarak görmemek lazım, o kulübün sahibi halktır. Yanlış yapılabilir, yapılan yanlıştan geri adım atmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.





