GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de delege seçimleri önümüzdeki hafta başlayacak. Birçok ilçede listelerin yarışacağı seçimde en çetin çarpışma Karabağlar’da olacak.
KINAY İŞİN İÇİNDE
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, delege seçimleri öncesi yoğun bir çalışma içerisinde…Kınay adına siyaseti şirket müdürü Koray Uğantaş ile meclis üyesi Abdulvahap Batihan yapıyor. Batihan; partililerle görüşerek uzlaşı arıyor. Özellikle ortada duran partilileri kendi saflarına çekmeye çalışıyor. Gündeme Bakış’ın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Kınay’ın adayı göreve yeni atanan Volkan Gürboğa. Ancak bu destek delege seçimlerinden sonra farklı bir isme evrilebilir.
KINAY MUHALİFLERİNİN ÇALIŞMALARI TAM GAZ!
Kınay’a yaptıkları muhalefetle adlarından söz ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Levent Yıldır ve 12 meclis üyesi kendi mahallerinde liste çıkarmak için kolları sıvadı. Meclis üyeleri “muhalifleri” tek bir listede birleştirmek için ayrı bir çalışma yürütüyor.
YELEKÇİOĞLU İSMİ ÖN PLANDA
“Muhaliflerin” ilçe başkan adayı olarak düşündüğü isimler arasında eski meclis üyesi Latif Yelekçioğlu’nun ismi ön plana çıkmış durumda.
DIŞARIDAN MÜDAHALE İDDİASI
Öte yandan Karabağlar’da bir ilk yaşanıyor. Birçok ilçe ve belediye başkanı delege seçimleri öncesi partililerle görüşüyor. Karabağlar’daki partililer, “İlk kez böyle bir süreç yaşanıyor” yorumunda bulunuyor.





