GÜNDEME BAKIŞ – CHP Cumhurbaşkanı adayını 23 Mart’ta önseçimle belirleyecek. Önseçime; milletvekillerinin imzasını alan İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılacak.
1.6 MİLYON ÜYE VAR
1.6 milyon üyesi bulunan CHP’de kaç üyenin sandığa gidip oy kullanacağı şimdiden merak konusu. İmamoğlu; bu konuda 1 milyon rakamını telaffuz etti.
EN ÇOK ÜYEYE SAHİP İKİNCİ İL
İstanbul’dan sonra en çok üyeye sahip il İzmir…Önseçim kararı alındığında CHP’nin İzmir’de 186 bin üyesi vardı. Şuanda üye sayısı 195 bine çıktı. Son 40 günde partiye 9 bin üye geldi.
ÜYEYE YAKIN MARKAJ
CHP İzmir İl Başkanlığı; bir ay sonra kurulacak önseçim sandığa parti üyelerinin oylarını kullanması için ikna süreci yönetecek. Bunun için özellikle ilçeler üyeleri arayarak sandığa davet edecek. Önümüzdeki günlerden itibaren üyelere futbol tabiri ile sıkı markaj uygulanacak.
Bunun için özellikle sosyal medya aktif olarak kullanacak. Üyelerin cep telefonlarına belli aralıklarla mesaj atılarak oy kullanmaya davet edilecek.