GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’de uzun süredir tartışma konusu olan Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkım kararıyla ilgili süreçte yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, otoparkın geleceği konusunda topu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne attı. Büyükşehir, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak, büyük hissedar olarak buranın güçlendirme kararı verebileceği hatırlattı ve bunun için muvafakat verebileceğini bildirdi.

Tugay'dan Çankaya otoparkı çağrısı ve sert çıkış... Vakıf ve Ziraat Bankasına da sorun!
Tugay'dan Çankaya otoparkı çağrısı ve sert çıkış... Vakıf ve Ziraat Bankasına da sorun!
İçeriği Görüntüle

YIKIM KARARI TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye meclisinde yaptığı konuşmada yıkım kararının gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Tugay, bölgenin arkeolojik sit alanı olması ve güçlendirme maliyetinin kabul edilebilir ekonomik sınırların üzerinde olması nedeniyle mevcut yapının güçlendirilemeyeceğini ifade etmişti. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin hissedarlar arasında çoğunlukta olmadığını vurgulayarak, sorumluluğun sadece belediyeye yüklenemeyeceğini belirtmişti.

Tugay açıklamasında “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’nın toplam hissesi bizden daha fazla. Bölge Müdürlüğümüz ve Ziraat Bankamız güçlendirmesini yapsın, biz de yıkmayalım” ifadelerini kullanmıştı.

YAZI GÖNDERİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazıda; Çankaya Katlı Otoparkı’nın güçlendirilerek yeniden kente kazandırılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gerekli yetkileri alması talep edildi. Büyükşehir Belediyesi, sürece onay vereceğini de yazılı olarak bildirdi.

SÜRECİN MERKEZİNDE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VAR

Bu gelişmelerin ardından gözler Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne çevrildi. Sürecin bundan sonraki seyrini Vakıflar’ın kararı belirleyecek.