GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZENERJİ, İZELMAN, İZTEK, Egeşehir ve İZFAŞ’ta bir süredir devam eden ödeme sorunları nedeniyle işçiler protestolarını sürdürürken, süreçte dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

DİSK Genel-İş’e bağlı şubeler, daha önce ilan ettikleri eylem programı kapsamında 8 Aralık Pazartesi günü “çıplak maaşa çıplak ayak” sloganıyla bir yürüyüş düzenlemişti. Yarım gün iş bırakma kararı alan işçiler, sendika binası önünden başlayarak Kültürpark Basmane Kapısı’na kadar çıplak ayakla yürümüştü.

EYLEME KATILANLARA TUTANAK

Eylemlerin ardından belediye yönetiminin, protestoya katılan işçiler hakkında tutanak tuttuğu sendika tarafından açıklandı. Tutanakların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlara SMS göndererek konuyla ilgili yazılı açıklama talep ettiği kaydedildi.

SORULARIMIZA CEVAP VERMEDEN SAVUNMA İSTENEMEZ!

Sendikanın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

İşveren pazartesi günü çıplak maaşa çıplak ayak eylemi yapmamızdan dolayı eylem’e katılan arkadaşlarımıza tutanak tutmuştur. Bizden savunma isteyen işverene önce şu soruların cevabını ivedilikle vermesi gerektiğini hatırlatıyoruz:

Aylardır söz vermesine rağmen 4 aydır alacaklarımızı neden ödemediniz?

Neden her defasında tarihi erteleyip işçiyi oyaladınız?

İşyerlerinde yaratılan baskı ortamı ve işçilere uygulanan mobbing neden hâlâ devam ediyor?

Çalışanların geçim koşullarını ağırlaştırıp aile içi huzurun kaybolmasına sebep olan bu sürecin sorumluluğunu ne zaman üstleneceksiniz?

İşveren bu sorulara cevap vermeden işçilerden savunma istemesi kabul edilemez.

08.12.2025 sabahı kart basmayan işçilerden savunma istenebileceği bilgisi gelmiştir. Bu konuda aşağıdaki hususlar geçerlidir:

1. 4857 Sayılı İş Kanunu Madde 34, ücreti zamanında ödenmeyen işçiye çalışmaktan kaçınma hakkı tanır.

2. Toplu İş Sözleşmesi Madde 76, ücret ve sosyal haklar ödenmediğinde iş durdurma hakkı verir.

3. 08.12.2025 sabahı işbaşı yapmayan arkadaşlarımız, bu maddeler gereği yasal haklarını kullanmıştır.

4. Aynı zamanda sendikanın aldığı karara uyarak iş durdurma hakkını kullanmışlardır.

5. Bu durum devamsızlık ya da disiplin suçu değildir.

6. Savunma istenmesi halinde herkes, “4857/34 ve TİS 76 gereği yasal hakkımı kullandım ve sendika kararına uyduk.

Yasal ve Anayasal hakkımızı kullanmamıza rağmen yapılan bu uygulamayı doğru bulmuyoruz.

Genel iş sendikası İzmir 1-2-3 ve 9 nolu şubeler