GÜNDEME BAKIŞ- Buca Belediyesi’nde maaşlarını alamayan işçilerin eylemleri devam ediyor. Haziran ve Temmuz ayı ücretlerini ve geriye dönük toplu iş sözleşmesi (TİS) farklarını talep eden Genel-İş Sendikası üyesi belediye çalışanları iş bırakma eylemi başlattı.
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: “YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK”
Belediye yönetiminden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, iş bırakma eylemlerinin kamu hizmetlerinde aksamaya yol açtığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Değerli çalışanlarımız,
Ücret alacaklarının zamanında ödenememesi nedeniyle yapılan işten kaçınma eylemleri maksadını aşarak kamu hizmetinin aksamasına sebebiyet vermekte, halk sağlığını olumsuz etkileyerek hizmet sunumunun durmasına yol açmıştır.
Yapılan orantısız eylemler nedeniyle kamusal alanlara izinsiz girişler, aynı durumda olan diğer çalışanlarımızın iş yapmalarının engellenmesi ve dezenformasyon amaçlı söylemler ile işten kaçınma eylemleri organize olarak kışkırtılmaktadır. Hak edilen işçi alacaklarının yaklaşık %85'i hali hazırda ödenmiş olup geri kalan hakedişler için ödeme planı örgütlü sendikaya bildirilmiş ancak herhangi bir uzlaşı sağlanamamıştır.
Çalışanlarımıza yönelik organize olarak gerçeklestirilen kışkırtmalara ve eylemlere kalkışanlar ile maksadını aşan eylemlere orantısız olarak devam edenler için yasal işlemler başlatılacaktır."
Belediye, işçilerin alacaklarının büyük kısmının ödendiğini savunurken, sendika ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle sürecin belirsizliğini koruduğu ifade edildi.





