İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Eğitimi’, ‘Farkındalık Atölyesi’, ‘Atık Takası’ ve ‘Eğitim Dalgası’ etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. Düzenlenen çalışmalar ile çocukların evlerinde biriktirdikleri atık pil, atık yağ ve ambalajların Bornova Belediyesi ile eğitim kurumları arasında yürütülecek koordineli çalışmalar ve işbirliği çerçevesinde ülke ekonomisine kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca çalışmalar ile Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nin daha etkin bir şekilde kullanılmasını da teşvik ediliyor.

 Atik Egitimi (2)

Atık azaltımının önemi anlatıldı

 

Eğitimler kapsamında Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne gelen Bornova Şehitler Ortaokulu öğrencileri hem eğitim aldı hem de  çevre bilinci ve atık azaltımı konusunda yaptıkları resimleri Bornova Belediyesi’ne hediye etti. Geri kazanılabilir atıkların, ambalaj atıklarının mutfak atıkları ile karıştırılmadan ayrı biriktirilmesi ve bu atıklardan ham madde üretilerek ekonomiye katkı sağlanabileceği anlatıldı. Ayrıca bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin çevre sağlısı açısından sakınca oluşturduğu ve hatta kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara yol açtığı vurgulandı. Bu atıkların temiz pet şişelerde biriktirilip toplanrak tekrar geri kazanılabileceği aktarıldı.

Atik Egitimi (3)

Öğrenciler eğitim neferi olacak

Bornova Belediyesinden eğitim alan öğrenciler, edindikleri bilgileri okullarındaki, sokaklarındaki arkadaşları ve aileleri ile paylaşarak bir eğitim neferi gibi çalışacak, atık yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadelede çarpan etkisi oluşturacak.

Atik Egitimi (5)

Bununla birlikte üniversite öğrencilerine; atık yönetim stratejileri, dünyadaki su kaynakları ve kıtlığı, karbon ayak izi ve doğaya salınan sera gazları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Atik Egitimi (1)