☰
✕
YEREL YÖNETİMLER

Belkahve AŞ’de 64,9 milyon TL’lik ayni sermaye artışı

Bornova Belediyesi’nin sermayesiyle kurulan Belkahve İnşaat Yapı Metal Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sermayesinin, 10 yıllık intifa hakkı karşılığında 64 milyon 917 bin TL artırılması meclis gündemine geldi.

Abone Ol

GÜNDEME BAKIŞ – Bornova Belediyesi’nin sermayesiyle kurulan Belkahve AŞ’nin 24 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda sermaye artırımına gidilmesine karar verildi.

10 YILLIK İNTİFA HAKKI KARŞILIĞINDA

Şirketin sermaye artırımında, Bornova Evka 3 Mahallesi’nde 21 bin 639 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 10 yıllık intifa hakkı ayni sermaye olarak değerlendirildi. Söz konusu ayni sermayenin değeri 64 milyon 917 bin TL olarak belirlendi.

Bornova Belediyesi’nin bu sermaye artırımına katılmasının uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe, Hukuk ile Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları raporu mecliste görüşülecek. Kararın oyçokluğuyla uygun bulunduğu belirtildi.