Hale Halime YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, İzmir’in 70 yıldır çözülemeyen ve Balçova’yı da doğrudan etkileyen arsa mağdurları sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yiğit, "Arsa mağdurlarıyla iyi bir mutabakat sağladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) başta olmak üzere Bakanlıkla da çalışmalarımız sürüyor" dedi.

“PLANLARI OYBİRLİĞİYLE GÖNDERDİK”

Başkan Yiğit, sorunun çözümü için 1/100.000 ölçekli üst planlara ihtiyaç olduğunu ve bu konuda İzBB meclisinden CHP ve AK Parti grubunun oybirliğiyle plan önerisi gönderdiklerini belirterek, "Ben orada bir problem olacağını düşünmüyorum ama süreç sarkıyor. Planlar Bakanlıkta, oradan tekrar İzBB’ye gelecek, alt ölçekli planlar yaparak bu sorunu çözeceğiz. Planların oybirliğiyle geçeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“ATİLLA KAYA VE CEMİL TUGAY’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Bu kronik sorunun çözümünde iktidar partisinin milletvekillerinden destek aldığını da vurgulayan Yiğit, "Onlar da bu kronik sorunların kente ciddi zarar verdiğini düşünüyorlar, CHP milletvekillerimizin de tamamı destek verdi. Atilla Kaya bu konuda ciddi çalışmalar yaptı, tüm Balçovalılar, İzmirliler ve arsa mağdurları adına kendisine teşekkür ederim" diye konuştu. Balçova Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da teşekkür ederek, "Gittim anlattım problemlerin hepsini, o da bu kronik sorunların çözülmesini istiyor. Zaten o olmasaydı biz bir şey yapamazdık" dedi.

“ARSA MAĞDURLARININ SORUNUNU SOSYAL KONUTLA ÇÖZEMEYİZ”

Yiğit, planlara itiraz eden odalar olduğunu da belirtti ve ilçenin kendine has dinamiklerine dikkat çekti: "Balçova farklı bir ilçe, İzmir’i merkezinde. Her ilçenin kendine ait dinamiği, konut üretme dinamiği var. Tabi ki sosyal konut üretmeliyiz ama Balçova’da kentsel dönüşüm sorununu sosyal konut üreterek çözemeyiz. 2 bin arsa mağdurunun problemini sosyal konut üreterek çözemeyiz" dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Başkan Yiğit sözlerine şöyle devam etti: "Nüfus ve istihdamın yoğun olduğu ilçelerde farklı yapı stoku oluşturulması lazım ama Balçova’da sosyal donatı alanlarının çok olduğu bir kent yaratılması lazım. Konut olarak sosyal konut Balçova’da pek doğru olmaz, yapabiliriz ama o zaman kentsel dönüşümü yapamayız. Katma değeri yüksek konutlar yapacağız, iyi bir semt oluşturacağız. Oradaki kazançlarımızla da kentsel dönüşümü yapabileceğiz."