Hale YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’nde gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol, CHP Milletvekili Murat Emir’in kooperatif davasına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Emir’in “Hak sahiplerine konutları teslim edildi” sözlerini Başkan Cemil Tugay’a soran Erol, “Hangi konutlar teslim edildi” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Örnekköy ve Uzundere’de teslim edilen konutlar olduğunu belirterek, “Örnekköy de 9 etaplı kentsel dönüşüm planı bu, burada 3 ve 4. Etap bitti, Uzundere’de de 2 etap bitti ve teslim edildi geçen dönem. Muhtemelen daha önce yapılan teslim edilenleri söylemiş. Yani hiç yapılmadı değil, yapıldı. Örnekköy’de 5. Etap bitmek üzere, yakında dağıtılacak. Biz de kooperatifin dahil olduğu etapları kademe kademe yapıyoruz, önümüzdeki yıldan itibaren teslim etmeye başlayacağız” açıklamasında bulundu.