Buca Belediyesi, Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl iki farklı noktada gerçekleştirdi.

Baskan Dumandan Vatandaslara Asure Ikrami 1

Buca Belediyesi Ana Hizmet Binası önü ve Şirinyer İZBAN durağı karşısında yapılan dağıtıma vatandaşların ilgisi çok yoğun oldu.

Baskan Dumandan Vatandaslara Asure Ikrami 4

Belediye binası önündeki aşure dağıtımına katılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, vatandaşlara kendi elleri ile ikramda bulundu.

Baskan Dumandan Vatandaslara Asure Ikrami 3

Aşurenin hanelere bereket, gönüllere huzur getirmesini dileyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Aşure, farklı tatların bir araya gelerek nasıl muhteşem bir lezzete dönüştüğünün en güzel örneğidir. Tıpkı Buca gibi… Her biri ayrı ayrı kıymetli olan insanlar, farklılıklarıyla bir araya gelir ve büyük bir zenginliği oluştururlar. Bizim kültürümüzde bu çeşitlilik bir ayrılık değil, bir bağ kurma vesilesidir. Biz de Buca’da farklılıklarımızla bir arada yaşamanın huzurunu, kardeşliğini paylaşıyoruz. Bu kardeşliği her fırsatta büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz. Bugün bir aşure paylaştık belki ama aslında bir gönül sofrası kurduk hep birlikte” diye konuştu.