Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydınfest Gençlik Festivali Tekstil Park'ta düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olanfestival, 'Color Party' etkinliğiyle başladı. Ardından şarkıcılar Salman Tin, Ceza ve Madrigal sahne aldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde eğlence, gece geç saatlere kadar sürdü. Festivalin ilk gününe 50 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, festivalin 5'incisini düzenlediklerini belirtip, “Aydınfest artık kentimizin geleneklerinden biri haline geldi. Bu yıl da müzikle, eğlenceyle, gençlikle dolu dört gün bizi bekliyor. Tüm Aydınlıları bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

Festival, 27-28 Ekim tarihleri arasında devam edecek. İkinci gün Zeynep Bastık, Poizi ve Dedublüman; üçüncü gün Norm Ender, Emir Can İğrek ve Sena Şener sahne alacak. Festivalin son gününde ise Buray, Ati242 ve M Lisa konser verecek.(DHA)