GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’de atık yönetimi ve enerji üretimine yönelik iki ayrı tesis planı gündeme geldi. Bornova’nın Naldöken ve Yaka mahallelerinde yaklaşık 22,25 hektarlık alanda atık yakma ve enerji üretim tesisi kurulması planı ile Bergama’daki mevcut katı atık tesisinin yanına iki yeni düzenli depolama alanı yapılmasına ilişkin yer seçimi uygunluğu değerlendirmeleri oy birliğiyle uygun bulundu.

İzmir’in çöp yeri sorunu çözülüyor: Bornova'da yeni alan bulundu!
İzmir’in çöp yeri sorunu çözülüyor: Bornova'da yeni alan bulundu!
İçeriği Görüntüle


BORNOVA’DA 22,25 HEKTARLIK ALAN


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının 10 Ekim 2026 tarihli yazısıyla bildirilen plan kapsamında, Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi 23337 ada 1 parsel ile Yaka Mahallesi 192 ada 19 parselde bulunan yaklaşık 22,25 hektarlık alanda “Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi” kurulması öngörüldü. Tesisin yer seçimine ilişkin uygunluk değerlendirmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İzmir'de akran zorbalığı ve bağımlılıkla mücadele eğitimi
İzmir'de akran zorbalığı ve bağımlılıkla mücadele eğitimi
İçeriği Görüntüle


BERGAMA’DA İKİ YENİ DEPOLAMA ALANI


Bergama ilçesi Kaşıkçı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için de yeni depolama alanları planlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının 13 Ekim 2026 tarihli yazısıyla bildirilen plan doğrultusunda, tesisin mevcut izin sınırlarının hemen bitişiğinde Lot4 ve Lot5 olarak adlandırılan iki adet 2. sınıf düzenli depolama tesisi yapılması öngörüldü. Söz konusu plan da yer seçimi uygunluğu kapsamında oy birliğiyle uygun bulundu.