Hale YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - Kongrenin açılış konuşmasını CHP İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir yaparak, sözü ev hapsindeki mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu’na bıraktı.

Kongre salonuna tele konferansla bağlanan Aslanoğlu, “Sizi o kadar çok özledim ki, ne isterdim bugün aranızda bulunmayı, sizlerle kucaklaşmayı. 105 bir başıma tuttukları hapisten sonra şimdi ev hapsindeyim. Son 1 yıldır var olan adaletsizliklerden ben de payıma düşeni alıyorum. İnsanları alabildiğine sevmeyi bırakmazlar yanına, böyle çekersin cezanı. Tek suç ortağımız kitaplar. Hapisteki yoldaşların selamını getirdim sizi. Tunç Soyer’in, Heval Savaş Kaya’nın, Barış Karcı’nın selamını getirdim” dedi ve Aslanoğlu cezaevinde bulunan tüm CHP’lilerin isimlerini sayarak selamlarını salona iletti.

“BU SALONDAN TEK VÜCUT ÇIKACAĞIZ”

Aslanoğlu, CHP üzerinde oyunlar oynandığını dile getirerek, “Bizler yargılanmaktan ari değiliz ama neden tutuksuz yargılanmıyoruz. Bu zulmü ne zaman bitireceksiniz. Bugünler de geçecek, o zindanlarda aylarca direnenler kalacak yarına, diz çökmeyenler, adalet için direnenler kalacak. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışıyorlar, biz o oyunlara gelmeyeceğiz. Biz bu salona tek vücut girdik, tek vücut çıkacağız. Vera’dan ailemden uzakta cezaevinde kaldım, çok çalıştım ama bu emekler boşa değil. Bu cefakar örgüt asla emeği unutmaz, unutturmaz. Ülkenin içinde bulunduğu bu durumda kimin il başkanı, kimin kurultay delegesi olduğunu zerre önemi var, yoldaşlarımız cezaevindeyken bize düşen mücadele etmek. Emekli 18 bin lira maaş alıyor, lirasını bile ödeyemiyor” ifadelerini kullandı.