Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Kongresi'ne sayılı günler kaldı. 16 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan kongrede aday olacak partililerin isimleri netleşmeye başladı. Kongrelerini tamamlayan İlçe Başkanlarından ise mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu'nun adaylığına ilişkin destek mesajları sürüyor.
"DELEGE NEYLERSE GÜZEL EYLER"
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il başkanlığına adaylığını açıklayan ve yeşil ışık yakan isimlerin sorulması üzerine değerlendirmede bulunarak, "CHP'de birçok kişinin gönlünde CHP İzmir İl Başkanlığının yatması çok normal bir şey. Arkadaşlarımızın da istekli olması çok kıymetli. Biz yarışmalı olan ve yarışmaktan keyif alan bir partiyiz. Kimin aday olup olmayacağına da CHP'nin delegeleri karar verir. Tüm CHP'lilerin kafasında aday olma düşüncesi olabilir. Adaylaşma süreci var, bu süreçte toplam delegelerin en az yüzde 10'unun imzasını aldıktan sonra adaylaşma süreci başlayacaktır. Göreceğiz, delegelerimiz kimlerin adaylaşmasını isteyecek. Delegelerimiz neylerse güzel eyler" dedi.
İLÇE BAŞKANLARI TAM DESTEK VERDİ
Bugüne dek Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt, Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, Beydağ İlçe Başkanı Özlem Kaynak Topuz, Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Narlıdere İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner, Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat, Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı,Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı "Adayım Aslanoğlu" dedi. Aslanoğlu ise henüz resmi olarak il kongresinde aday olacağını açıklamadı.
"GÜZEL ŞEYLER DUYMAK GURURLANDIRIYOR"
İlçe Başkanlarının hemen hepsinden gelen "Adayımız Aslanoğlu" açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan Aslanoğlu, "Sağ olsunlar, mahcup ediyorlar. Güzel şeyler duymak herkesi gururlandırır. Beni de çok gururlandırıyor. Demeçlerini ben de okudum. Örgütlerimizin tamamına yakınında güzel şeyler duydum" ifadelerini kullandı.
"KALP KALBE KARŞI"
"Siz bu çağrılara olumlu yanıt verecek misiniz" sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu "Kalp kalbe karşı..." dedi.
"ARKADAŞLARIN TALEBİ VARDI, GENEL MERKEZİMİZLE DE SOHBET ETTİK"
Aslanoğlu şu açıklamaları yaptı:
Her il başkanı doğal adaydır, sonraki süreçlerin devamı noktasında. Ben delegasyonun tamamlanmasını bekledim, tüm delegasyonun "Ben daha çıkmadım ki, bana sormadan böyle bir şey yapıyorsunuz' demesini istemem. Buna ilişkin değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Arkadaşlarımızın talepleri vardı, Genel Merkezimizle de sohbet ettik.
"SOYER GİBİ BİR YOLDAŞA SAHİP OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"
Aslanoğlu, "Tunç Soyer aday olmanızı istiyor mu" sorusuna ise, "Sağ olsun Tunç Bey, ben il başkanı olduğum günden bugüne çok destek oldu. İl Başkanlığımıza, il yönetim kurulu üyelerimizin tümüne destek oldu. Seçim sürecinde omuz omuza, gerçek bir yoldaş gibi savaştı. Öyle bir yoldaşa sahip olduğumuz için çok mutluyum.
"SEÇİMLERE BÜYÜK BİR AİLE OLARAK HAZIRLANIYORUZ"
Aslanoğlu şunları kaydetti:
Vekillerimizden de arka arkaya çok güzel açıklamalar geliyor. Sağolsunlar, varolsunlar. Ben geldiğimden beri birlik, beraberliği, herkesi kucaklamayı çok önemsedim. O yüzden herkesi bir araya getirmeye çalıştım, Kendi aralarında sorunları olan arkadaşlarımızı bir araya getirmeyi çok önemsedim. Biz büyük bir aile olarak bu seçimlere hazırlanıyoruz. En önemli şey benim için birlik beraberliği sürdürebilmek"