Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ederken, işçi tarafını TÜRK-İŞ temsil edecek. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yapacak.
Bu yılki görüşmelerde önceki yıllardan farklı olarak beş kişilik TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez dört işçi birden yer alacak. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçi, bu yıl yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katkı verecek. Yeni asgari ücret için talebini kamuoyuyla henüz paylaşmayan TÜRK-İŞ, “İnsan onuruna yakışır” düzeyde bir asgari ücret talep ettiğini açıkladı.
Yeni asgari ücretin bu yıl işçi, işveren ve hükümetin üçlü mutabakatıyla belirlenmesini isteyen TİSK ise ücretin dengeli, istihdamı ve rekabet gücünü koruyucu bir seviyede olması gerektiği görüşünü paylaşıyor.
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor
Asgari ücrette yeni rakamı belirleyecek görüşmeler bugün itibarıyla başlıyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de 3 ilçede sular akmayacak: İşte mahalle mahalle su kesintileri!
Şeyma Subaşı hakkında yakalama kararı!
18 Aralık Perşembe İzmir'in o ilçeleri karanlığa gömülecek!
İzmir'de ulaşıma 445 milyonluk yatırım: 30 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek!
Kurak geçen günlerin ardından İzmir’e yağış geliyor!
İZSU’dan ‘karalama kampanyasına’ tepki: İzmir'in içme suyunda hiçbir sorun yok!
Acil serviste yatan hastadan 120 bin TL para istediler: Hastane parayı faiziyle iade edecek
Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı





