Listede gişe rekortmenlerinden festival filmlerine birçok yapım yer alıyor. İşte sırasıyla yılın en iyi filmleri.

1-174

The Zone of Interest (İlgi Alanı)

Jonathan Glazer'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film ödülünü kazandı. Film, Auschwitz kampının yanında aileleri için bir yaşam kurmaya çalışan kampın komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig'in hikayesini konu alıyor.

2-137
Poor Things (Zavallılar)

İskoç yazar Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmen Yorgos Lanthimos’u 5 yılın ardından sinemaseverlerle buluşturan Zavallılar, Emma Stone'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırdı.

3-136

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve’ün oturduğu, "Dune: Çöl Gezegeni"nin devam filminde Timothée Chalamet ve Zendaya başrollerde. Gişe rekoru kıran film, birçok usta yönetmenden ve eleştirmenden tam not almayı başardı.

4-124

Rekabet

Başrollerinde Zendaya, Josh O'Connor ve Mile Faist'in yer aldığı "Challengers" filmi, Luca Guadagnino imzası taşıyor.

5-100

All Of Us Strangers

Andrew Haigh tarafından yazılan ve yönetilen, Taichi Yamada'nın 1987 tarihli Strangers romanından uyarlanan film, prestijli birçok ödüle layık görülse de Oscar adayı olamadı.

6-84

Furiosa: Bir Mad Max Destanı

Başrolünde Anya Taylor-Joy'un yer aldığı Furiosa: Bir Mad Max Destanı filminde George Miller yine yönetmen koltuğunda. Chris Hemsworth ve Tom Burke'ün de kadrosunda yer aldığı film, aksiyon sahneleriyle beğeni topladı.

7-61

Hit Man

Richard Linklater imzalı filmde şehrin polis teşkilatında ek iş yapan bir üniversite profesörü olan Gary, görev için sahte bir tetikçi kılığına girdiğinde hayatı değişir. Film 7 Haziran'da sinemalarda.

8-44

Kaptan Benim

Matteo Garrone'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, hayallerini gerçekleştirmek için Senegal'den ayrılarak Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin macera dolu hikayesi anlatılıyor.

9-42

Şeflerin Aşkı

Tran Anh Hung imzalı filmde Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger gibi isimler yer alıyor.