Haberglobal'in aktardığı verilere göre, bu yıl en çok İstanbul uçak biletleri satıldı. En çok yurt dışı uçak bileti alınan rotalarsa sırasıyla vize gerektirmeyen Lefkoşa (KKTC), Bakü (Azerbaycan) ve Belgrad (Sırbistan) oldu. 


Yıl boyunca satışı yapılan uçak biletlerinin yüzde 29’u İstanbul'a satıldı. İstanbul’u ise Ankara ve İzmir takip etti. Yılın en ucuz uçak bileti tek kişilik İzmir- Adana rotası için 145 TL’ye alınırken en pahalı uçak biletiyse 110 bin TL’ye İstanbul-Şangay (Çin) rotası için satın alındı. 


En çok Ankara biletleri satılırken bunu İstanbul, İzmir ve Antalya takip etti. Otel satışlarında ise en pahalı otel rezervasyonu 4 kişilik ve 15 günlük bir Bodrum tatili için 768 bin TL’ye yapılırken en uygun fiyatlı rezervasyonsa tek kişilik ve tek gecelik bir İstanbul seyahati için 100 TL’ye yapıldı. Yılın en uzun otel rezervasyonu Dubai’de (Birleşik Arap Emirlikleri) 30 günlük bir seyahat için alınırken en kalabalık rezervasyon ise 9 kişiyle gerçekleşti.
Verileri yayınlayan seyahat sitesinin Ticaret Direktörü Orkun Özkan, “Yaşanan vize sorunları ile uğraşmak istemeyen yolcular daha çok KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Sırbistan gibi ülkelere seyahati tercih ettiler" ifadesini kullanmakta.


Dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi destinasyonlarından olan Türkiye, yabancı turistlerin de ilk tercihleri arasında. Türkiye’de yabancı sahipli bir kruvaziyer gemisini işleten Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, tatilde Türkiye'yi tercih eden yabancı turist sayısının geçtiğimiz 10 ayda, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,58'lik artış gösterdiğini söyledi.

Neredekal.com verilerine göre ise termal otel destinasyonları Afyon, Yalova ve Kızılcahamam oldu. Tatil severlerin yaz dönemi boyunca tatil için en çok tercih ettiği Çanakkale ise Kasım ayında en çok oda fiyatı artışının yaşandığı il oldu. 2023 Kasım ayında oda fiyatı artışında Çanakkale'yi yüzde 144 ile İzmir ve yüzde 115 ile Ankara takip etti. Tatilcilerin Kasım ayında en çok aradığı bölgeler ise sırasıyla Sapanca-Sakarya, Kapadokya-Nevşehir ve Şile-İstanbul oldu.
Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya ise kış tatili tercihleri hakkında şu ifadeleri kullandı: “Kasım ayı itibariyle kış dönemi tam anlamıyla başlamış oldu. Tatil severlerin aramaları da bu doğrultuda termal oteller, bungalovlar ve kayak otelleri olarak üçe bölünmüş durumda."