Halil İbrahim GÜLER – GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti’de adaylık başvuru süresi 2 Mayıs'a uzatıldı. Şimdiye 120 aday adayı başvurunun yapıldığı öğrenildi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı temayül yoklaması tarihini sıkışık seçim takivimi nedeniyle öne çekilmişti. Ancak yapılan değerlndirme sonrası temayül tarihi yeniden 5 Mayıs yapıldı. Adaylık başvuruları da 2 Mayıs'a kadar uzatıldı. 

KİMLER OY KULLANACAK
Temayülde, il yönetimi, kadın ve gençlik kolları il yönetimleri, ana kademe ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ilçe yönetimleri, demokrasi ve hakem kurulu, disiplin kurulu ile bin 300 mahalle başkanı oy kullanıyor. Mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına aday olarak katılamayacak. 2015’teki temayül yoklamasına kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de davet edilmişti.

2011’DE DOĞAN VE BAYINDIR, 2015’TE KAYA VE SÜREKLİ!
AK Parti’nin 2011’de yaptığı temayül yoklamasında birinci bölgede Bilal Doğan, ikinci bölgede ise Mehmet Bayındır birinci olarak çıkmıştı. Doğan arka sıralarda aday gösterilmiş, Bayındır ise listeye girememişti. 2015’te Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasında ise birinci bölgeden Mahmut Atilla Kaya, ikinci bölgede ise Kerem Ali Sürekli birinci çıkmış. Her iki isimde listelerde seçilecek yerlerden aday gösterilerek meclise girmeyi başarmıştı.