GÜNDEME BAKIŞ – 8 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer, o tarihten itibaren kent merkezinde kendisine bir ev bakmaya başladı. Soyer, bisiklete işe gidip geleceği yakınlıkla bir yer bulmak için uzun süre mesai harcadı ve sonuna aradığı evi buldu.

VARYANTTAKİ KONUK EVİ!
Soyer’in yeni ikametgâhı Büyükşehir’in Varyant’taki konuk evi oldu. Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Soyer, “Bomboş duruyordu. Aziz Bey döneminde bir iki defa başkanlar toplantısı yapılmış. Biz bir tadilat da yapmadık. Yeni bir şey inşa etmedik. İçine girdik ve oturduk. Burası yeni ikametgahımız. Burayı aslında bana rehberler odası başkanı önermişti. Kendisi bana ‘Güzel bir restoran olabilir’ demişti. O gözle gidip baktım. Restoran iyi fikir ama mutfağı yok. Mutfak yapmak izne tabi. Yıkım yapmak gerekecek. Mutfak yok ama kocaman bir makam odası var. ‘Biz buraya taşınırız’ dedik ve taşınmaya karar verdik” dedi.

5 DAKİKADA İŞTEYİM! GÖZÜM ŞEHRİN ÜZERİNDE OLACAK
İşe bisikletle gidip geleceğini yenileyen Başkan Soyer, “Ulaşım benim açımdan gerçekten çok kolay. Bu gidişle makam aracını tamamen kaldıracağım. 5 dakikada belediyede olacağım. Çok büyük rahatlık. Gözüm şehrin üzerinde olacak. Ben her yere kolay ulaşacağım. Daha uygun bir şey yok” dedi.

ART NİYETLİ ELEŞTİRİLER
Taşınmasıyla ilgili art niyetli eleştiriler olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Burası belediyenin binası. Kamu binası. Benim çalıştığım yer de kamu binası. O zaman oraya da gitmemeyim! O zaman Vali Bey de Ege Ordu Komutanı da konağı boşaltsın. Böyle şey olur mu? Olmaz. Art niyetli söylemler var” dedi. 

KONUK EVİNİN TARİHİ!Şark Kahvesi’ydi
1955 yılında Eşrefpaşa ve Hatay semtlerinin gelişmesini sağlayan Varyant yolunun açılmasının ardından bölgede yapılan ilk yapılardan birisi olan Şato, “Milli Mimari” söylemiyle ve 17. yüzyıldaki İstanbul yalılarından esinlenilerek inşa edildi. Mimar Rıza Aşkan ve Doğan Tekeli tarafından 1954’de Şark Kahvesi olarak tasarlanan yapı, yol ile park arasındaki eğimli arazide iki katlı olarak düzenlendi. Yol kotundaki giriş katında büyük yemek salonu, alt katta ise açık oturma terasları bulunuyor. 2. derecede arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan Şato Restoran, 1969 yılında İzmir Belediyesi’nin mülkiyetine geçmişt