Şehit Yarbay Songül Yakut anısına Karabağlar'ın Devrim Mahallesi'nde yapılan anıt rölyef ve modern hale getirilen parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Yarbay Songül Yakut için hazırlanan slayt gösterisinin ardından konuşan Başkan Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeyi kurduktan sonra, eğitime, gençliğe önem verdiğini, kadınların hayatın içinde yer alması için büyük çabalar sarf ettiğini belirterek, "O çabaların sonucunda ortaya çıkan değerlerden birisi de Songül Yakut'tur. Ülkemizde Cumhuriyeti kuranların kadınlara verdiği değerin gelinen noktasında kadınlarımız da şehit olmuşlardır. Onların önünde bir kez değil, binlerce kez eğilsek azdır" dedi.



Bu parkın yapılması kararının Karabağlar Belediye Meclisi'nde onaylandığını belirten Selvitopu, "Geçmişimize ve şehitlerimize sahip çıkmak hepimizin en önemli görevi. Yarbay Songül Yakut dünya durdukça anısı Karabağlar'da hep yaşayacak. Bu ülkeyi ayakta tutmak ve geleceğe taşımak için hayatlarını veren şehitlerimizi asla unutmayacağız. O kazada hayatlarını kaybeden 13 askerimize de minnet ve şükranımızı sunuyoruz. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Rahat uyusunlar,  bu ülkenin insanları o emaneti iyi taşıyacaktır" diye konuştu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir İl Başkanı Recep Doğru da parka Şehit Yarbay Songül Yakut'un adının verilmesi ve anısının yaşatılması nedeniyle teşekkür etti.

AĞABEYİ MESAJ GÖNDERDİ
Şehit Yarbay Songül Yakut'un ağabeyi Dr. Ali Seydi Yakut, kardeşinin adının parka verilmesinden dolayı bir mesaj gönderdi. Ali Seydi Yakut, "Güzel İzmir'imizin örnek ilçelerinden Karabağlar Belediyesi'nin, Şırnak Şenoba'daki helikopter kazasında şehit düşen vatan evlatlarımızdan biri olan Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut'un adını bir parka vererek yaşatmış olmanızdan dolayı biz ailesi olarak tüm sevenleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu olmak üzere parkın yapımında emeği geçenlerin ellerine yüreklerine sağlık" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Selvitopu ve protokol üyeleri, anıt rölyefin açılışını yaptı. Devrim Mahallesi KARBEM Eğitim Merkezi'nin yanında bulunan park, süs havuzları, oyun grubu, spor aletleri ve yürüyüş alanları ile beğeni topladı.