23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen ve 9 ülke ile Sinop ve Van’dan katılan çocukları Gaziemirli çocuklarla bir araya getiren Gaziemir Çocuk Şenliği tüm hızıyla sürerken; resmi kapanış resepsiyonu Gümüldür Aria Claros Otel’de gerçekleşti.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ev sahipliğinde dün akşam gerçekleşen resepsiyona Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gaziemir Belediye eski Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ile konuk ülke heyetlerinin temsilcilerinin katıldı. Kapanış resepsiyonunda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olmasının yanı sıra ulusal egemenliğin ilan edilişinin de sembolü olduğunu söyledi.

BAŞKAN ARDA: ATAMIZ İYİ Kİ BUGÜNÜ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETMİŞ
Katılan ülke heyetlerine, önceki dönem belediye başkanı Halil İbrahim Şenol’a  ve konuk çocukları evlerinde ağırlayan Gaziemirli ailelere teşekkür eden Başkan Halil Arda, “Bu yıl 22’incisini kutladığımız 23 Nisan bayramının hazırlanmasında emeği geçen öncelikle önceki dönem belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Misafir ülkelerden gelerek konuğumuz olan pırıl pırıl çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Onlarla piknik yaptım, eğlendim. Bütün dünya çocuklarının ruhunun birbirinin aynısı olduğunu gördüm, çok sevindim. Atamız iyi ki bugünü çocuklara armağan etmiş. 23 Nisan’ın barış, dostluk ve kardeşliğimizin pekiştiği nice bayramlarda kutlanmasını diliyorum” diye konuştu.

ÜNLÜ SANATÇI MEHMET ERDEM GAZİEMİRLİLERLE BULUŞTU
26 Nisan Cuma (yarın) gününe kadar sürecek olan Gaziemir Çocuk Şenliği’nin etkinlik programı ise sürüyor. Şenlik kapsamında dün gecen sahne alan ünlü sanatçı Mehmet Erdem sahnedeki iki saati aşkın  performansıyla dikkat çekti.

SEVİLEN PARÇALARINI GAZİEMİRLİLERLE BİRLİKTE SESLENDİRDİ
Festival alanında gerçekleşen Mehmet Erdem konserini dinlemek için alanı dolduran binlerce Gaziemirli, sanatçının hareketli ve duygusal parçalarıyla keyifli saatler yaşadı. ‘Hakim Bey’, ‘Acıyı sevmek olur mu?’ gibi sevilen parçalarını Gaziemirlilerle birlikte seslendiren sanatçı Mehmet Erdem, sahnede sergilediği ud performansıyla da sevenlerini kendisine hayran bıraktı. Sanatçı ‘Kum gibi’, ‘Korkarım’ adlı parçalarını çaldığı ud eşliğinde seslendirdi.

ERDEM’DEN BAŞKAN ARDA’YA VE GAZİEMİRLİLERE TEŞEKKÜR
Konser boyunca sanatçının şarkılarına eşlik eden, o anları fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüzleştiren Gaziemirlilere teşekkür eden sanatçı Mehmet Erdem gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Kendisini izlemeye gelenlere, ‘Harikasınız Gaziemirliler’ diye seslenen Mehmet Erdem, “Beni bu özel bayramda sizlerle buluşturan sayın Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’ya teşekkür ederim” dedi.

GAZİEMİRLİ AİLELER VE KONUK ÇOCUKLAR PİKNİKTE BULUŞTU
Gaziemir Çocuk Şenliği kapsamında hafta başında konuk çocukları evlerinde ağırlayan Gaziemirli aileler ve çocuklarıyla konuk çocuklar da,  piknikte hem dinlendi hem eğlendi. Hafta başında Sarnıç Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen piknikte, aileler ve çocuklar müzik eşliğinde dans etti, uçurtma uçurdu,  oyun parkurunda çeşitli oyunlar oynadı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda  da Gaziemirli aileler ve çocukları yalnız bırakmadı. Gaziemirli ailelere misafirperverlikleri için teşekkür eden Başkan Halil Arda,  “Şenliğimize katkınız çok büyük. Siz olmazsanız şenlik de olmaz” dedi.

ŞENLİK PROGRAMI ECE SEÇKİN KONSERİ İLE SONA ERECEK
22’inci Gaziemir Çocuk Şenliği programı kapsamında festival alanında zumba ve çocuk dans gösterileri, dans workshopları ve bale gösterileri gerçekleşecek. Şenliğin yarınki programı kapsamında dans gösterilerinin yanı sıra akşam 19.00’da, festival alanında Kolega’nın rap konseri olacak. Aynı akşam 20.30’da da Dünya Dans Günü özel kutlama programı Gaziemirlilere güzel anlar yaşatacak.  Terör saldırısında yaşamını yitiren şehitler dolayısıyla iptal edilen Ece Seçkin konseri ise Pazar günü, saat 20.30’da, festival alanında gerçekleşecek.