Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  Karşıyaka Spor Kulübü’nün 106’ıncı yaş gününü kutlayarak söze başladı.

DİNLETEMEDİM
Karşıyaka’daki stat tartışmasına değinen Akpınar, “Karşıyaka Spor'un bulunduğu koşullar hoşnut etmese de hiçbir zaman markası düşmeyecektir. Bazı art niyetliler, bizleri kötü adam olarak adlandırdı. Taraftarımızla karşı karşıya getirdikler. Karşıyaka'da doğmak büyümek önemli değil. Önemli olan Karşıyakalım demek, bu kente hizmet hizmetkarlık yapmaktır. Tartışmaya son vermek istiyorum. Tartışmaları bitirmek için davet ettim, kim haklı kim haksız görsün diye… Cevap alamadım. Davamız varken geri çektik. Bir kent yöneticisi olarak, kente yapılacak bir yatırımla ilgili olarak düşüncelerimi anlattım. Kente bir şey kazandırmayıp, kaosa sürükleyeceğini söyledik. Örnekköy’de yer gösterdik. Tenis kortlarının yerini gösterdik. Dinletemedim” diye konuştu.

BUNDAN SONRA BANA STAT KONUSUNDA BİR ŞEY DEMEYİN GİDİN ONLARIN YAKALARINA YAPIŞIN
Sözlerine devam eden Akpınar, “Bir önceki AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli anarak, stat konusuna değinmek istiyorum.  Biz gerçekten AK Parti-CHP çekişmesine girmeden Karşıyaka’ya örnek işbirliklerine imza attık. Mesela devlet hastanesiyle ilgili ortak görüşle yerine getirdik. Kendisi (Kerem Ali Sürekli) bana ruhsat vermek zorunda değilsiniz, ancak proje geliyor dedi. Bende kendisine Biz biraz  insanları biraz kandırıyoruz, stat kapasitesi 15 bin diye çıktık 7 bin oldu. Bizden ne yapmamızı istiyorsunuz diye sordum.  (Tutanağa giren sözlerimdir) Biz size projeyi göndereceğiz, bekletmekten ret edin dedi.  Çevre ve şehircilik gitsin, biz oradan alacağız dedi. Çünkü çevre ve şehircilikten bazı projeler olumlu sonuçlanabiliniyordu.  Arkadaşlarımızı toplayıp gerekçeleri yazıp ret edelim dedik. Ret ettik, el insaf ya… Bir günde ret ettiler dediler diye eleştirdiler. Ne güzel, size iki ay zaman kazandırdım. Ver o zaman. İtiraz eden de yok.  Ne oldu, çevre ve şehircilik vermedi. Ruhsat mı verdi, TOKİ sözleşmeyi iptal etti. O alanı Karşıyaka Spor Kulübü’ne kaynak yaratmak için altyapıya yatırım yapmak lazım. Kapalı havuz salonu, tenis kortları antrenman sahası yapalım dedik.  Bu şekilde vatandaşımız spor yapmış olur hem de kulübümüze maddi destek oluruz. Bu kulüp kimsenin babasının malı değildir. İnsanları lütfen soğutmayın. Kamuya yarar bir durum varsa, ben varım, yoksa ben yoktum. Ayıptır ya…  Stat konusunda bana bir şey demeyin, onların yakasını tutun diyin ki yapın. Ben değil onlar yapamıyor" diye konuştu. 

KARAGÖL’DE AĞAÇ KATLİAMI YAŞANIYOR
Akpınar, “Karagöl’de Alaiçi ve Göktepe’de planlanan kalker ocağı için ağaçlarımız kesilmiş. Bir çevre katliamı var. Karşıyakalılardan aynı duyarlıkla Karagöl’deki katliama itiraz etmelerini ve o duyarlılığı göstermelerini istiyoruz” dedi.

SATIŞIN GERİ ÇEKİLMESİ OYLANDI
Komisyonlardan gelen raporların görüşmesinde, mülkiyeti belediyeye ait Karşıyaka-Örnekköy (Zübeyde Hanım) Mahallesi 7 bin 440 metrekarelik arazinın satışıyla ilgili roprun geri çekilmesine AK Partililer tarafından tepki geldi. 


SEÇİM ÖNCESİ MANİDAR
AK Partili meclis üyesi Ersin Göngör, “Başkanım tam seçim dönemi satış kararının geri alınması çok manidar oldu” dedi.

18 MİLYON KREDİM VAR AMA BANKALARDA PARA YOK
Göngör’e cevap veren Akpınar, “Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyeler için ya borçlanacaksınız, ya da bir binanı arsanız var onu satıp borç ödeyeceksiniz. İki yönteminiz var. Personel fazlalığı var onları çıkarsak vicdanınız el vermez. Geçen AK Parti İlçe başkanının (İsmail Çiftçioğlu) belediyemize kapı kapı dolaşıp rezil ediyor diye. Bankalardan 18 milyon kredi hakkım var, bankalarda para yok. Varsa buyurun verin. Borcuma ödeyeceğime dair güvence veriyorum. Kredi aramıyorum yavrum, para arıyorum, para. Yalan söyleyerek, insanlara iftira atıyor. 2019 asıl krizi göreceğiz” dedi.

AKPINAR: KAPATIN ŞUNUN MİKROFONUNU
Akpınar’a cevap veren Güngör, “Genelden değil Karşıyaka’dan bahsedin” dedi.
Bunun üzerine konuşmaya dahil olmak Güngör’e Akpınar’dan sert tepki geldi. Akpınar, “Otur yerine sana söz vermedim. Yeter ya ben de insanım… Söz hakkı vermeden konuşma, meclis başkanı benim. Kapatın şunun mikrofonu” diye tepki verdi.
Akpınar’ın konuşması sırasında AK partili meclis üyelerinizden bazıları salonu terk etti.