Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan 2. oturum Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda Bornova Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde yer alan viyadük altının Özkanlar Pazar yeri olarak kullanılması için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden izin istemesi gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “ Bildiğiniz üzere 2 yıl boyunca sorun olarak yaşanan Özkanlar Pazaryeri ilgili yeni bir gelişme olduğunu gördük. Bornova Belediyesi’nin aynı bölgede Pazar yerinin kurulmasına ilişkin izin talebi söz konusu. Geçmiş dönemde gerek büyükşehir belediyesi olsun gerekse belediyeler olsun bir araya gelip sorunu çözüm noktasında adım atmadıklarını gördük. Bizim gösterdiğimiz aynı yerde Pazar yerinin için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden tahsis talebinde bunuldu. Bu konuda merkezi hükümet adına her türlü desteği verdik vermeye devam edeceğiz" dedi.

MODERN BİR PAZAR YERİ İÇİN ÇALIŞMA SÜRDÜRECEĞİZ
Soyer, "Özkanlar Pazaryeri gösterdiğiniz hassasiyet son derce değerli. Bornova Belediyesi’nin girişimi ve Karayollarının gösterdiği hassasiyetiyle Pazar yeri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eş zamanlı olarak modern bir pazaryeri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

BASMANE ÇUKURU BİZ ALALIM 
Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, ‘Basmane Çukuru’ olarak adlandıran alana İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alması yönünde öneride bulundu. Boztepe, “Basmane Çukuru ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. 1999 yılında bir dönem belediye başkanlığı yapan Sayın Yüksel Çakmur bir dava açtı. Bu davadan sonra yürütme durdurma kararı alındı. Burası bin türlü gündemden düşmedi. Burayla ilgili sizin bir düşünceniz vardır ama burası bizim kendi öz mülkümüzdür. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe durumu iyi ve kredi notumuz da yüksek olduğu için satın alabiliriz. Buraya yeni bir bina yapabiliriz. Kültür sanat merkezi yapılabilir. 1970’lerde burası yapıldı. Burası çok yağmur aldı ve deniz suyu çok aldı. Bu bina depreme dayanıksız. Oraya bir büyükşehir hizmet binası kültür merkezi, otoparkı olan bir yer düşünebiliriz. Sizin düşüncelerinizi duymak istiyoruz. Bunu eğer yapar ise siz başkan olarak biz de meclis olarak tarihe bir not olarak düşeriz. Allah korusun bu binada meclis toplantısı yapılırken 6 ve üstü depremde sağ çıkmamız mümkün değil. Böyle bir şey yaparsak bu meclis olarak tarihe geçeriz” dedi.

TEMENNİNİZİ ÇOK YERİNDE BULUYORUZ
Boztepe’ye cevap veren Soyer, “Temennimiz çok yerinde olduğunu söylemek istiyorum. Bütçesel ve fonksiyonel olarak birlikte çalışacağız. Sizinle paylaşacağız” dedi.