Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran Belediye Başkan Adayı Oran, 16 Eylül Mahallesi ve  Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne (ÇEŞKA) ait el işleri atölyesinde kadınlarla buluşarak, Çeşme'nin daha mutlu yaşanacak bir yer olması için hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

"KADINLAR YOKSA, BİZ YOKUZ"
Kadınlarla yaptığı toplantılarda, hiçbir adayla karşılıklı tartışmaya girmeyeceklerini ifade eden Oran, "Biz projelerimizle yarışalım. Ben hizmet için varım. Çeşme'de hizmet, zirveye çıkacak. Siz kadınlarla birlikte, Çeşme'yi en üst seviyeye taşıyacağız. Ben kadınlarla birlikte, en ön saftayım. 8 Mart'larda taşıdığım pankartta da yazdığı gibi, 'Kadına şiddete Hayır!' diyorum. Kadın mücadelesi, benim mücadelem. Kadınlar yoksa, biz yokuz. Benim annelerim, benim bacılarım yoksa biz bir hiçiz. Onun için, yapacağımız projelerde, Çeşme'nin gelişiminde en büyük destekçimiz, en büyük güç kaynağımız siz kadınlar olacaksınız. Siz kadınlar, bizim baş tacımızsınız. Kadınların olduğu her yerde ben varım. Ben de onların en büyük destekçisi olacağım. Sadece üretim ve iş hayatında değil, kadınları, sosyal hayatta, kültür ve sanatta da görmek istiyoruz ve destekleyeceğiz. Kadınlarımız, her yerde bizimle omuz omuza mücadele edecek" dedi.

ALAÇATI VE ÇEŞME'YE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
Çeşme'de kültür ve sanat merkezinin eksikliğinin farkında olduklarını vurgulayan Oran, "Çeşme'de, imar planlarında kültür ve sanat merkezi olarak ayrılan bölgede, en kısa sürede kültür ve sanat merkezini yapacağız. Türkiye'nin önemli tiyatrolarını da, baleyi de, konserleri de Çeşmeli vatandaşlarımız bu kültür ve sanat merkezinde izleyebilecekler. Seminerler, söyleşilerle Çeşme kültürde de hak ettiği yeri alacak. Alaçatı'daki ekonomik ömrünü doldurmuş Atatürk Kültür Merkezi'ni de yıkarak, yerine yenisini yapacağız. Alaçatı, kendi özgün mimarisine uygun, modern bir ve sanat merkezine kavuşacak" diye konuştu.

KENT VE MÜBADELE MÜZESİ AÇILACAK
Eğitimden, sağlığa, spordan, turizme kadar geniş bir yelpazede önemli projeler hazırladıklarını anlatan ve projeler hakkında ayrıntılı bilgi veren Oran, projeler üzerinde uzun süredir çalıştıklarını anlattı. Oran, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kamulaştırılan binanın da restore edildikten sonra Kent ve Mübadele Müzesi olarak düzenleneceğini söyledi. Çeşme'deki ve Alaçatı'daki meydanlarla ilgili de projeler hazırladıklarını ifade eden Oran, meydan düzenlemeleri ve heykellerle Çeşme ve Alaçatı'nın ayrı bir kimliğe bürüneceğine dikkat çekti. 

"ÇEŞKA'YA DESTEĞİMİZİ ARTTIRACAĞIZ"
ÇEŞKA Atölye'de de kadınların ilgi ile dinlediği bir konuşma yapan Oran, "Çeşme'nin üretici kadınlarının bir araya gelerek aile ekonomilerine katkıda bulunduğu ÇEŞKA'yı, Çeşme'den çıkan bir marka yaparak, İzmir'in ÇEŞKA'sı, Türkiye'nin ÇEŞKA'sı yapalım. Ben Ekrem Oran olarak, Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ın sizlerle birlikte yaktığı meşaleyi daha yukarı taşımak üzere sizlerle birlikte varım. Kadınlarımızın ışığı Çeşme'yi aydınlatacak. Toplumcu belediyecilik anlayışımız, kadınların sosyal hayatta görünür ve başarılı olabilmesi adına, planlı ve bilimsel çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. ÇEŞKA'nın başarılı çalışmalarının artması adına desteklerimizi arttıracağız. Özgün değerlerimizin ortaya çıkarılması ve tanıtılması konusunda, kadınlarımız ile ortak projelerin hazırlanmasına önem vereceğiz" diye belirtti.

ÇEŞKA'YA PROTOKOL SÖZÜ
ÇEŞKA Başkanı Berna Güler de yaptığı konuşmada, ÇEŞKA'ya desteğin artarak süreceğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Proje kitapçığınızda amblemimizle birlikte yer almaktan da onur duyuyoruz. Çok güzel projelerden söz ettiniz. Sizden bir şey rica ediyoruz; Muhittin Dalgıç ile yaptığımız bir protokol vardı. Yaptığımız protokol, başkanımızın görev süresi ile sınırlıydı. Sizden de bir protokol sözü istiyoruz" dedi. Ekrem Oran da, seçilmesinin hemen ardından protokolü imzalayacağı sözünü verdi.