Bornova Belediyesi, muhtarların vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için başlattığı yeni muhtarlık ofisi yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yeni ofisleri bir bir tamamlayarak hem vatandaşların hem de muhtarların kullanımına sunan Bornova Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi’ndeki modern muhtarlık ofisini de tamamladı.

TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından tasarlanan yeni muhtarlık ofisleri 12 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 28 metrekarelik alan üzerine inşaa edildi. Önünde 16 metrekarelik terası bulunan modern ofislerde küçük bir mutfak ve tuvalet de var. Tasarımı ile dikkat çeken klimalı ofislerin, ilan panosu, dolap, masa ve sandalyeleri de muhtarların en iyi hizmeti verebilecekleri şekilde dizayn edildi.

TÜRKÜLERLE EĞLENDİLER
Yunus Emre Mahallesi muhtarlık binasının açılışı ilk kez yapılan ‘Mahalle’de eğlence var’ etkinliğiyle tam bir şenliğe dönüştü. Muhtarlık ofisinin yanında, Bornova Belediyesi tarafından daha önce mahallelilerin istekleri doğrultusunda düzenlenen alandaki etkinlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Selda Kesgi sahneye çıktı. Kesgi’nin birbirinden güzel türküler söylediği etkinliğe katılım yoğun oldu.

KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER
Konserin ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Selahattin Özdemir ve vatandaşlar yeni muhtarlık ofisinin açılış kurdelesini kesti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın her yerine dokunmaya çalıştıklarını, Yunus Emre Mahallesi’nde de vatandaşların istekleri doğrultusunda hizmetleri hayata geçirdiklerini söyleyerek, “Yaptığımız muhtarlık binaları aynı zamanda belediyemizin de hizmet birimleri. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın taleplerini alıp bizlere iletiyor. Vatandaşla bağlarımızın daha da güçlenmesine katkıda bulunacak olan bu muhtarlık ofisi Yunus Emre Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Selahattin Özdemir, Bornova Belediyesi’nin kendi projelerini hayata geçirirken bir yandan da okul gibi yatırımların önünü açtığını söyleyerek, yeni muhtarlık binasının yapılmasından dolayı teşekkür etti.